Mihai Stere, la lecția de germană. Antrenorul secund al „stegarilor” a fost la ședința susținuă de selecționerul Christoph Daum la FRF

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 12:40 Diverse
  • Antrenorul secund al „stegarilor”, Mihai Stere, a fost prezent, la Casa Fotbalului, la prezentarea lui Christoph Daum și spune că a avut cu adevărat de învățat la acest curs.
  • Alți antrenori din Liga 2 care au fost prezenți la ședință au fost Daniel Oprița (Juventus) și Cristian Todea (UTA Bătrâna Doamnă).

 

Mihai Stere nu-l poate ajuta în această săptămână pe Cornel Țălnar în pregătirea „stegarilor” pentru meciul de sâmbătă de la Brăila. Stere se află de la începutul săptămânii la București, la cursurile de antrenori organizate de Școala Federală de antrenori a FRF. Ieri, în cadrul cursului pentru obținerea licențelor PRO, A și B, antrenorii au avut ocazia să-l cunoască pe selecționerul echipei naționale Christoph Daum. Neamțul a susținut la Casa Fotbalului, o prezentare cu tema „Orientări și tendințe în fotbalul actual”.

Țălnar a rămas la Brașov

La prezentarea selecționerului a fost invitat și Cornel Țălnar, dar acesta nu a putut onora invitația FRF. „Am fost invitat și eu, dar chiar nu puteam lăsa echipa de izbeliște. Oricum, Stere va sta la cursuri toată săptămâna, astfel că voi discuta cu el și mă va informa despre cursul susținut de Daum. Am mai spus, eu nu sunt supărat pe Daum, ci pe cei din staff-ul său, pentru faptul că nu-l informează corect despre toți jucătorii români”, a spus Cornel Țălnar, cel care în ultima vreme a constestat selecția lui Daum la echipa națională. „Cum să nu-i convoci pe Tamaș și Grozavu, doi dintre cei mai în formă jucători români?”, spunea antrenorul Brașovului.

„Disciplină, disciplină, disciplină”

Mihai Stere, cel care a fost prezent la prezentarea lui Daum, spune că a avut cu adevărat de învățat de la acest curs susținut de selecționer. „Garanția succesului este disciplină, disciplină și iar disciplină. Christoph Daum consideră că un antrenor trebuie să fie expert în fotbal, un bun planificator, comunicator, optimist, vizionar, psiholog, pedagog… Ne-a spus câteva principii ale dânsului ca antrenor”, a spus Stere.

Daum în rolul unui boxer în Turcia

Antrenorul brașovean a mai spus că Daum a fost extrem de deschis atunci când a fost întrebat dacă în cariera sa un conducător i-a impus un anumit jucător în echipă. În România, este cunoscut faptul că patronii cluburilor se bagă peste antrenori la alcătuirea echipei, dar și la schimbări. Gigi Becali, Adrian Porumboiu și chiar Ioan Neculaie de la Brașov s-au băgat de multe ori peste antrenori.

„Daum a spus că a avut astfel de probleme pe când antrena în Turcia, unde pentru președinții de cluburi jucătorii și antrenorii sunt considerați simple jucării. Ne-a spus că a fost în rolul unui boxer, care apelează la eschive pentru evitarea loviturilor adversarului, dar că toate aceste lucruri au o limită și cel mai bine pentru un antrenor pus în această situație este să plece de la echipă”, a spus Stere.

După puncte la Brăila

Chiar dacă nu va putea fi prezent la antrenamentele echipei din această săptămână, Mihai Stere, se gândește la meciul de sâmbătă din deplasare cu Dacia Unirea Brăila. „Vineri voi merge direct la Brăila. I-am urmărit la meciul cu CS Mioveni, vom urmări pe dvd-uri și alte jocuri ale brăilenilor. Știm că ne așteaptă un meci dificil, cu un adversar bun, dar noi trebuie să ne luăm punctele”, declara Stere.

„Am început să deranjăm”

Tehnicianul brașovean consideră că FC Brașov a început să deranjeze, astfel nu-și poate explica maniera de arbitraj din ultimele meciuri ale „stegarilor”. „FC Brașov este cea mai galonată echipă din Liga a 2-a, iar toate echipele se motivează la maxim în meciurile pe noi. În primele etape am fost acuzați de adversari de faptul că avem arbitraje favorabile, iar acum, de două etape, nu se mai spune nimic. Nu putem comenta eliminările, dar maniera de arbitraj a lăsat de dorit. Probabil că am început să deranjăm…”, a încheiat Mihai Stere.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FRF

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 12:40 Diverse
Pe aceeași temă