Medrea: „CS Universitatea nu poate promova, chiar dacă se scoate din statut articolul 54”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2014, 15:41 Diverse
Medrea:**

Președintele CS Municipal Râmnicu Vâlcea, Bogdan Medrea, a declarat, vineri, că o eventuală abrogare a articolului 54 din Statutul FRF nu are consecințe retroactive, astfel că gruparea rivală CS Universitatea Craiova nu poate promova în Liga I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medrea spune că, din informațiile pe care le are, una dintre propunerile de la Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal, care va avea loc sâmbătă, va fi scoaterea din statut a articolului 54. Potrivit acestui articol, un club care nu e afiliat de minimum trei ani nu poate evolua în Liga I.

Bogdan Medrea atrage atenția asupra faptului că dacă această propunere va trece de vot, ea nu va avea consecințe retroactive și CS Universitatea Craiova tot nu va putea primi drept de promovare.

„Eu așa am auzit, că se va propune scoaterea din statut a articolului 54, care spune că o echipă nu poate primi dreptul de promovare dacă nu este afiliată de minimum trei ani. Nu e o problemă dacă se va vota această propunere, pentru că ea va intra în vigoare abia de la 1 iulie și nu este retroactivă. Se poate aplica numai pentru sezonul viitor, când CSU e liberă să promoveze. Pentru acest sezon care s-a încheiat, articolul este în vigoare și spune clar că formația craioveană nu poate juca în Liga I. În plus, eu cred că membrii FRF vor vota împotriva afilierii echipei CSU sau, mai precis, vor vota afilierea începând cu sezonul care va începe. În acest caz, CS Municipal va juca în Liga I, ar fi decizia normală, bazată pe statut”, a spus oficialul vâlcenilor.

Medrea este de acord cu președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, care a spus că nu vor fi programate meciurile echipei CS Universitatea până la o rezoluție finală pe plan intern sau până la o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, dacă acest caz va ajunge pe masa forului de la Lausanne: „E absolut normal și logic ce a spus domnul Iorgulescu. Ar fi culmea ca din sezonul viitor să se desfășoare nu știu câte etape la care să participe o echipă care ulterior va fi trimisă în eșalonul inferior.”

CS Universitatea, club susținut de Primăria Craiova și care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obținut promovarea din punct de vedere sportiv și a primit licența pentru Liga I, dar Comisia de Disciplină a FRF urmează să ia o decizie în privința dreptului grupării oltene de a face parte din primul eșalon.

Situația CS Universitatea Craiova este neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că „pentru a promova într-un eșalon competițional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competițional următor – de cel puțin trei ani consecutiv”.

ASA Târgu Mureș și CSM Râmnicu Vâlcea contestă promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga I.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 27 Jun. 2014, 15:41 Diverse
Pe aceeași temă