Mărturii despre meciurile trucate din Liga 2! Alin Pînzaru: ”Le-am zis că vor pleca cu duba de la stadion… Luaseră însă bani de la cămătari”

Bogdan SAVIN 14 Nov. 2020, 20:09 Diverse
Mărturii despre meciurile trucate din Liga 2! Alin Pînzaru: ”Le-am zis că vor pleca cu duba de la stadion… Luaseră însă bani de la cămătari”

Poliția a efectuat, vineri, 13 noiembrie 2020, șase percheziții și a pus în executare zece mandate de aducere într-un dosar de camătă, şantaj, luare şi dare de mită, vizând trucarea unor meciuri de fotbal din campionatul 2017-2018 al Ligii 2.

Sunt anchetați foști jucători ai echipei Dacia Unirea Brăila, echipă care acum activează în Liga 3 și este lider în Seria 2.

Din câte se pare, Costel Roșu și Gabriel Iosofache, ex-fotbaliști ai formației brăilene, trucau meciurile și încercau să atragă câți mai mulți colegi în „rețea”.

Antrenorul Alin Pînzaru, în prezent ”secund” la UTA, dar în perioada menționată era ”principal” al Daciei Unirea Brăila, a dezvăluit, conform GSP.

”La vremea respectivă, am dat declarații la Poliție, la Comisia de Integritate FRF, dar știți cum e în România, lucrurile se urnesc mai greu. Toată lumea ne înjura atunci și noi nu știam exact ce se întâmplă, deși, la nivel de bănuială, existau niște lucruri dubioase. Bine ar fi să se tragă linie și să-i scuture bine pe vinovați, a spus acesta pentru sursa citată.

Alin Pînzaru: „Îi călcam în picioare”

Pînzaru a continuat: ”Am izbuncit după înfrângerea de la Satu Mare, când mi s-a confirmat din rândul jucătorilor că suspiciunile noastre se adeveresc. Am condus cu 2-1 la pauză, am pierdut cu 3-2, iar câțiva jucători corecți ne-au spus că i-a abordat Roșu să trântească partida. Am aflat abia când am ajuns acasă, că altfel îi trimiteam pe jos la Brăila, îi călcam în picioare. Ușor, ușor, s-au făcut și alte legături, au dat și ei declarații, cred că s-a ajuns și la informații noi.”

”Am întors după pauză acel meci, am câștigat cu 2-1, dar în pauză a existat într-adevăr un episod mai dur. I-am strâns pe toți și le-am zis la plesneală că e în derulare o anchetă mare și, dacă nu batem, unii vor pleca de la stadion cu duba.
Paradoxul e că golul victoriei l-a marcat chiar Roșu din penalty. Își luaseră însă bani de la cămătari, ăia și pariaseră sute de milioane pe rezultatul dorit, aveau datorii la ei și unul era și prin tribună, probabil liniștit. Știu eu ce s-o fi întâmplat de a marcat atunci? Poate a înscris de frică, a luat bani de la cămătari și ăia îl presau să piardă, dar o fi pariat separat pe victoria Brăilei, Dumnezeu știe!”, a mai spus Alin Pânzaru.

Mai jos găsiți toate articolele apărute până acum pe Liga2.ro despre acest caz în care era și este implicat Dacia Unirea Brăila:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/perchezitii-intr-un-dosar-de-camata-santaj-luare-si-dare-de-mita-ce-vizeaza-trucarea-pentru-pariuri-a-unor-meciuri-din-liga-2-te-am-taiat-si-te-am-lasat-paralizat-pe-toata-viata-intram-to-19157280

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/florentin-petre-despre-ancheta-de-la-dacia-unirea-braila-19142458

Bogdan SAVIN 14 Nov. 2020, 20:09 Diverse
Pe aceeași temă