Marius Alexe salvează România Under 19!

21 May. 2009, 15:17 Diverse
Marius Alexe salvează România Under 19!

Aseară, pe stadionul "Louis Villemer" din Saint-Lô (Franța), naționala Under 19 a României a remizat cu reprezentativa similară a Norvegiei, scor 1-1. Eroul tricolorilor a fost dinamovistul Marius Alexe (foto), momentan împrumutat la FC Ploiești, care a marcat golul egalizator în ultimul minut al meciului. A fost al doilea meci al României din Grupa a V-a a Turneului de Elită pentru calificarea la Turneul Final al Campionatului European U19 care va avea loc în Ucraina, în perioada 21 iulie – 2 august anul curent.

 

Ținând cont că ambele echipe au învins în prima rundă a turneului, meciul de ieri putea oferi un avantaj major în cursa spre calificare acelei formații care ar fi învins. După o primă repriză fără gol, norvegenii au preluat conducerea pe final, prin golul marcat de Helland în minutul 74. Aflați în superioritate numerică după eliminarea stelistului Bejan din minutul 72, scandinavii au ratat o victorie care le-ar fi adus în mod cert calificarea la Europenele din Ucraina, în condițiile în care mai au de jucat doar cu Letonia, singura echipă fără niciun punct din această grupă preliminară. Golul lui Alexe din minutul 90 le-a stricat sărbătoarea norvegienilor, aceștia terminând la rândul lor în 10 oameni, după ce Bakenga a fost eliminat după reluarea jocului.

 

Cum doar primul loc se califică la Turneul Final, egalul de aseară păstrează România în cursă, dar calificarea este destul de dificilă. În momentul de față, clasamentul se prezintă astfel: România ocupă primul loc în grupă, cu 4 puncte și golaveraj +2, la egalitate de puncte cu Norvegia, care are golaveraj +1. Franța se află pe locul 3 cu 3 puncte și golaveraj +2, iar Letonia nu mai are nicio șansă cu 0 puncte. Oricare din primele trei clasate are șanse teoretice la calificare, în funcție de rezultatele din meciurile de sâmbătă atunci când România va juca cu Franța, iar Norvegia cu Letonia. La o analiză mai atentă, se poate vedea că naționala antrenată de Adrian Văsâi pleacă cu a treia șansă. Asta deoarece tricolorii nu au voie să piardă cu Franța și, obligatoriu, Norvegia nu trebuie să obțină un rezultat mai bun decât cel al tricolorilor în meciul cu naționala Hexagonului.

 

Articol scris de Mihai Andrieș

21 May. 2009, 15:17 Diverse
Pe aceeași temă