Lot „subțire” și multe probleme la Gloria

12 Oct. 2011, 17:26 Diverse
Lot

Gloria Buzău rămâne pe linia de plutire, chiar dacă rezultatele obținute de fotbaliștii din Crâng în primele opt runde au „băgat” în subsolul clasamentului echipa fanion a județului. Cu un antrenor mai mult decât devotat grupării din Crâng și un președinte hulit și catalogat ca sursă a tuturor relelor la Gloria, dar ambițios ca un căpitan care părăsește ultimul vasul aflat în derivă, formația buzoiană o „duce” mai departe… cu bune și rele.

Primele opt etape au scos în față una dintre principalele probleme ale buzoienilor. Lotul numeric insuficient pentru a rezista unui „război” compus din 30 de „lupte” și-a pus în mod evident amprenta asupra evoluției „ostașilor” lui Ciobanu. Primele runde arată că un singur jucător al Gloriei a bifat toate minutele în partidele „scurse” din actuala ediție. Boboc a jucat 720 de minute din tot atâtea posibile. Al doilea în topul celor mai folosiți jucători este mijlocașul Corcoveanu, transferat în această vară, care a evoluat 658 de minute. Podiumul este întregit de portarul Dănuț Sârbu, cu 653 de minute din 720 posibile.

Tehnicianul buzoienilor, Mihai Ciobanu, se bazează foarte mult pe jucătorii tineri, drept dovadă și numărul mare de juniori promovați la echipa de seniori. Tot sub „mandatul” lui Ciobanu, Gloria a avut și primul jucător convocat la „naționala” de tineret în ultimii trei ani. Este vorba de fundașul Ionel Țabără.

Bani puțini, deci motivație zero

Problemele financiare rămân principalul „of” al grupării din Crâng. Doar cu sprijinul Consiliului Local, formația buzoiană nu poate face față rigorilor din Liga a II-a. Consecințele pe care lipsa fondurilor le are asupra psihicului jucătorilor sunt devastatoare, însă tehnicianul Mihai Ciobanu își depășește atribuțiile și reușește înaintea fiecărei partide să își motiveze jucătorii. Astăzi, conturile jucătorilor buzoieni vor fi alimentate cu salariul pe luna în curs, pentru cei transferați în vară și cu banii din restanțe pentru „veteranii” lotului. „Azi le dăm un salariu celor care sunt restanțieri la echipă, dar și celor transferați în vară. Ne este foarte greu, ne chinuim, dar trebuie să plătim jucătorii”, a precizat Dan Tulpan, președintele Gloriei.

Matematic, slabi

Cu 13 goluri primite în primele opt runde, Gloria Buzău are una dintre cele mai slabe defensive. Simplul calcul matematic își are argumentele în faptul că lotul Gloriei este unul limitat numeric și valoric. Din cauza accidentărilor și suspendărilor survenite în primele opt etape, Ciobanu a apelat la toți jucătorii cu profil defensiv. În ciuda acestui aspect, buzoienii nu au primit decât un gol în primele 45 de minute ale jocurilor din acest sezon. „Plombele” au ținut doar o repriză, căci în partea a doua a meciurilor, Sârbu a scos mingea din plasă de 12 ori. În ofensivă, gruparea din Crâng stă foarte rău. Cu șapte goluri marcate, avem cel mai slab atac din serie. Interesant este faptul că cinci goluri au fost marcate în primele 22 de minute.

Tineretu-i baza

19 jucători a folosit Mihai Ciobanu în actuala ediție a ligii secunde. Dintre aceștia nouă au sub sau 21 de ani. Cu ce a avut la dispoziție, Ciobanu a reușit să alcătuiască o echipă care a obținut opt puncte, în primele opt etape ale campionatului.

În ultima rundă, disputată pe teren propriu împotriva formației FC Botoșani (n.r. scor 0 – 1), portarul de rezervă, Zdrâncă, a debutat în campionat pentru Gloria Buzău. În meciul cu botoșănenii, Zdrâncă a bifat 66 de minute. Partida cu FC Botoșani a consemnat și primul joc în care tânărul Jercălău a fost integralist. Până la jocul cu botoșănenii, micuțul fundaș mai jucase 80 de minute, 77 în prima etapă cu FC Snagov (n.r. în deplasare, scor 2 – 0) și 3 cu Astra II Giurgiu (n.r. în deplasare, scor 4 – 0).

Sursa: Opinia Buzău

12 Oct. 2011, 17:26 Diverse
Pe aceeași temă