Lacrimi și durere! Fostul fotbalist Alexandru Vagner a fost condus pe ultimul drum. ”Încă nu pot să cred că Alex s-a stins”

Adi MARICA 04 Oct. 2022, 15:19 Diverse

Funeraliile fostului fotbalist Alexandru Vagner, care a murit la vârsta de 33 de ani, au avut loc marți, 4 octombrie, la Cimitirul Azuga, din orașul prahovean Azuga.

Alexandru Vagner a decedat vineri dimineață, 30 septembrie 2022. Cauza morții: infarct acut.

Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfânta Treime din Azuga și a fost oficiată de doi preoți, iar procesiunea religioasă s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate.

Alexandru Vagner a fost condus pe ultimul drum!

Peste 250 de persoane l-au condus pe Vagner pe ultimul drum. Cu ochii în lacrimi, familia, prietenii si colegii și-au luat rămas bun de al fotbalistul născut în Sinaia. Printre cei prezenți s-au aflat fotbaliștii de la Inter Cristian, de la SR Brașov, dar și o delegație de la FC Brașov (Buga, Moraru, Babeiu) .

”Pe lângă faptul că am fost colegi, am fost și buni prieteni. Am făcut ultimele revelioane împreună și încă nu pot să cred că Alex s-a stins. Este o mare pierdere pentru familia stegară”, a spus Horia Popa, acum jucător la SR Brașov.

De asemenea, a fost prezent Alexandru Vîrlan (Olimpic Cetate Râșnov), unul dintre prietenii lui Vagner încă din copilarie, dar si Adrian Zahariea, președintele clubului Kids Tâmpa Brașov.

”Am fost colegi de bancă la școală, am jucat fotbal împreună… E greu! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Alex Vîrlan.

Din lumea fotbalului a fost prezent și Aurelian Băbuțan, directorul sportiv la SC Oțelul. ”L-am adus pe Alex la Gloria Bistrița pe când avea 15 ani și jumătate. Un an mai târziu debuta în Liga 1. Un fotbalist muncitor, sufletist și un mare caracter. Mult prea rapid a plecat din această lume”, a spus Băbuțan.

Vagner lăsase fotbalul pentru poker

Fostul fotbalist a acuzat în ultimele luni o stare de oboseală accentuată din cauza nopților nedormite în care juca poker online și apela la energizante.

La antrenamentul de marți, 20 septembrie al echipei Inter Cristian, Vagner a participat doar la simplu exercițiu 5 contra 2, după care s-a retras de pe teren. În drum spre vestiare s-a prăbușit!

La fața locului s-a prezentat imediat un paramedic de la SMURD, care locuiește chiar lângă stadion, după care la arenă a sosit și Ambulanța. După aproape o oră de manevre repetate, Vagner a fost stabilizat și transportat de urgență la spital. De atunci starea sa era critică.

În 2018, Alexandru Vagner renunța la cariera de fotbalist profesionist și s-a dedicat pokerului.

Vagner avea peste 100 de meciuri în Liga 1, jucate la Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Concordia Chiajna.

Ultima echipă la care a jucat Vagner este SR Brașov, echipă cu care a promovat în Liga 3. ”Nu mai vedeam nici un viitor în fotbal”, explica, în 2018, Vagner, pentru Monitorul Expres, decizia de a renunţa la cariera de fotbalist.

”Ce să fac, să trăiesc de pe o zi pe alta? Ajunsesem să am doar bani de mâncare! Apoi, episoadele Concordia Chiajna şi FC Braşov m-au determinat să renunţ. Am fost păcălit, umilit, ajunsesem să nu mai dorm noaptea de stres! În 2017 eram sub contract cu Concordia Chiajna, iar Cornel Ţălnar mă suna insistent să vin la FC Braşov, în Liga 2. Am acceptat să merg la Braşov, după ce semnasem prelungirea contractului cu un an cu Concordia. Doar că preşedintele celor din Ilfov, Cristi Tănase, nu a mai înregistrat contractul! Am luat o ţeapă cu salariul pe un an. Episodul Braşov mi-a pus capac. Am renunţat la contract şi am trecut totul la pierderi”, este radiografia dură a fotbalului românesc făcută de Alexandru Vagner.

Fostul fotbalist spunea că pokerul îl face fericit şi că nu regretă decizia de a renunţa la fotbal. ”Avantajul la poker este că nu ai un şef, îţi faci programul cum vrei, dacă vreau să-mi iau concediu, nu trebuie să fac cerere. Pot spune că sunt fericit, pentru că acum pot să fac lucruri pe care nu mi le permiteam atunci când jucam fotbal. Nu regret decizia luată de a renunţa la fotbal. Chiar deloc. A fost o perioadă frumoasă, dar gata, am început o nouă etapă în viaţa mea”, mai spunea Vagner.

În cariera sa, Alexandru Ion Vagner a evoluat pentru Gloria Bistrița, FC Baia Mare, Forex Brașov, FCM Târgu Mureș, FC Brașov, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și SR Brașov.

La meciul de duminică al echipei FC Brașov, pe teren propriu cu CSM Slatina (scor 0-0), echipa i-a adus un omagiu fostului fotbalist Alexandru Vagner. S-a ținut și un minut de reculegere în memoria sa.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-9-a-a-ligii-2-se-joaca-aproape-in-intregime-intr-o-zi-doar-meciurile-de-la-baia-mare-unde-merge-dinamo-si-buzau-sunt-stabilite-in-alte-zile-19248115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-dupa-chinul-brasovului-in-meciul-cu-slatina-nu-am-fost-pregatiti-pentru-acest-meci-din-punct-de-vedere-mental-un-joc-slab-urat-19248023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mugurel-buga-front-comun-cu-dan-alexa-pe-tema-arbitrajelor-de-care-a-avut-parte-fc-brasov-e-prea-mult-s-a-ajuns-prea-departe-cum-arata-taietura-de-pe-fata-lui-marc-19247638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/doliu-in-fotbalul-romanesc-a-murit-alexandru-vagner-la-doar-33-de-ani-19247420

Adi MARICA 04 Oct. 2022, 15:19 Diverse
Pe aceeași temă