Doliu în fotbalul românesc! A murit Alexandru Vagner, la doar 33 de ani!

Adi MARICA 30 Sep. 2022, 09:26 Diverse
Doliu în fotbalul românesc! A murit Alexandru Vagner, la doar 33 de ani!

Fostul fotbalist Alexandru Vagner a decedat vineri dimineață, 30 septembrie 2022, la doar 33 de ani.

Vagner era internat în stare gravă la Spitalului Județean din Brașov după ce în urmă cu zece zile, în data de 20 septembrie, suferise un infarct la un antrenament susținut alături de echipa Inter Cristian, din Liga a 4-a Brașov. .

”M-au sunat în această dimineață de la spital că Alex a murit! Nu pot să cred!”, a declarat Mihaela, sora lui Alex Vagner.

Alexandru Vagner a încetat din viață

Fostul fotbalist a acuzat în ultimele luni o stare de oboseală accentuată din cauza nopților nedormite în care juca poker online și apela la energizante.

La antrenamentul de marți, 20 septembrie al echipei Inter Cristian, Vagner a participat doar la simplu exercițiu 5 contra 2, după care s-a retras de pe teren. În drum spre vestiare s-a prăbușit!

La fața locului s-a prezentat imediat un paramedic de la SMURD, care locuiește chiar lângă stadion, după care la arenă a sosit și Ambulanța. După aproape o oră de manevre repetate, Vagner a fost stabilizat și transportat de urgență la spital. De atunci starea sa era critică.

Vagner lăsase fotbalul pentru poker

În 2018, Alexandru Vagner renunța la cariera de fotbalist profesionist și s-a dedicat pokerului.

Vagner avea peste 100 de meciuri în Liga 1, jucate la Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Concordia Chiajna.

Ultima echipă la care a jucat Vagner este SR Brașov, echipă cu care a promovat în Liga 3. ”Nu mai vedeam nici un viitor în fotbal”, explica, în 2018, Vagner, pentru Monitorul Expres, decizia de a renunţa la cariera de fotbalist.

”Ce să fac, să trăiesc de pe o zi pe alta? Ajunsesem să am doar bani de mâncare! Apoi, episoadele Concordia Chiajna şi FC Braşov m-au determinat să renunţ. Am fost păcălit, umilit, ajunsesem să nu mai dorm noaptea de stres! În 2017 eram sub contract cu Concordia Chiajna, iar Cornel Ţălnar mă suna insistent să vin la FC Braşov, în Liga 2. Am acceptat să merg la Braşov, după ce semnasem prelungirea contractului cu un an cu Concordia. Doar că preşedintele celor din Ilfov, Cristi Tănase, nu a mai înregistrat contractul! Am luat o ţeapă cu salariul pe un an. Episodul Braşov mi-a pus capac. Am renunţat la contract şi am trecut totul la pierderi”, este radiografia dură a fotbalului românesc făcută de Alexandru Vagner.

Fostul fotbalist spunea că pokerul îl face fericit şi că nu regretă decizia de a renunţa la fotbal. ”Avantajul la poker este că nu ai un şef, îţi faci programul cum vrei, dacă vreau să-mi iau concediu, nu trebuie să fac cerere. Pot spune că sunt fericit, pentru că acum pot să fac lucruri pe care nu mi le permiteam atunci când jucam fotbal. Nu regret decizia luată de a renunţa la fotbal. Chiar deloc. A fost o perioadă frumoasă, dar gata, am început o nouă etapă în viaţa mea”, mai spunea Vagner.

În cariera sa, Alexandru Ion Vagner a evoluat pentru Gloria Bistrița, FC Baia Mare, Forex Brașov, FCM Târgu Mureș, FC Brașov, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și SR Brașov.

Va fi înmormântat la Azuga

Înmormântarea fostului fotbalist Alexandru Vagner va avea loc marți, la ora 12:00, la cimitirul din Azuga.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului fotbalist va fi depus sâmbătă la capela bisericii ”Sfânta Treime” din Azuga. La funeralii sunt așteptați să participe foștii colegi și prieteni ai fotbalistului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Adi MARICA 30 Sep. 2022, 09:26 Diverse
Pe aceeași temă