Petrolul face încă două achiziții puternice. Unul dintre cei mai buni jucători de la UTA și un „stegar” ajung la Ploiești. „Vor scrie câteva rânduri în istoria Petrolului” | EXCLUSIV

Petrolul e pe punctul să realizeze încă două transferuri sonore după ce ieri și-a asigurat serviciile a doi jucători care au cel puțin experiența Ligii 2 și până acum, după ce a obținut promovarea în Liga 3, a realizat cinci achiziții în total.

Mijlocașul Marius Chindriș (26 de ani) și fundașul Alexandru Vagner (27 de ani) sunt la doar o semnătură pe contractul propus de echipa ploieșteană.

„Ne-am înțeles cu Chindriș și Vagner. Sunt jucătorii noștri. Încă nu au semnat, înțelegerea este verbală, dar mi-au dat cuvântul lor. Cu Vagner o să mă întâlnesc mâine sau sâmbătă să semnăm, iar pe Marius îl aștept luni la aeroport. Sunt în contact cu el de trei săptămâni, de când și-a reziliat contractul cu UTA. Pentru mine este o lovitură de imagine, are 68 de meciuri din 70 posibile la Arad. Noi i-am întins o mână și poate să scrie și el câteva rânduri în istoria Petrolului. E un băiat de caracter și nu cred că se va mai întâmpla nimic care să-l oprească să vină la Petrolul. Îl așteptă să vină să facem treabă, așa cum am stabilit împreună, și pe el și pe Vagner, și pe toți cei careu au semnat și pe toți cei care vor mai semna sau rămâne în lot”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele clubului Petrolul, Cristian Vlad, care astăzi va semna cu un alt jucător din Liga 2, un mijlocaș de 25 de ani care în sezonul recent încheiat a bifat 27 de meciuri și 2 goluri.

Chindriș, utistul nelipsit din primul „11” al arădenilor

Arădeanul Marius Chindriș, fost internațional de juniori, este un mijlocaș care în cariera sa a jucat pentru UTA și apoi pentru UTA Bătrâna Doamnă, la aceasta din urmă evoluând, doar în campionat, în ultimele două sezoane în 35, respectiv 33 de meciuri și a marcat unul, respectiv două goluri. Chindriș era, alături de Richard Filaret, unul dintre jucătorii care au început din postura de titular primul meci din istoria actualei echipe UTA, în vara anului 2013, însă, surprinzător, la care s-a renunțat la finalul acestui sezon după ce s-a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea la baraj.

„Da, luni mă voi prezenta la reunirea Petrolului. Pentru mine reprezintă un pas înainte, pentru că este un proiect foarte interesant cel care se desfășoară la Petrolul și am discutat mult cu președintele echipei și m-a convins să mă duc acolo. Îmi plac mai mult echipele de tradiție decât celelalte, mă motivează și cred că o să fie un lucru benefic pentru bine transferul la Petrolul”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Chindriș, care va semna pe 3 ani cu Petrolul.

Vagner a plecat nemulțumit în martie de la FC Brașov

Alexandru Vagner are experiența meciurilor din Liga 1, acolo unde a evoluat în mai multe sezoane pentru Gloria Bistrița, FCM Târgu Mureș, FC Brașov și Concordia Chiajna, ultima dată jucând în Liga 2 pentru FC Brașov. Mijlocașul originar din Azuga a bifat doar 4 meciuri pentru „stegari” în partea a doua a sezonului, după ce fusese împrumutat de la Chiajna, iar în luna martie a decis să plece de la FC Brașov din cauza problemelor financiare pe care le avea clubul. Fundașul dreapta era nemulțumit că nu e utilizat de antrenorul Cornel Țălnar și a cedat în cele din urmă.

„Am simțit că locul meu nu mai este la FC Brașov. Ideea este că eu am simțit că am fost pe făraș încă din iarnă. Eu am venit la Brașov pentru că mi-am dorit. Îmi amintesc că, înaintea campionatului, când eram la Chiajna, eram sunat de patru ori pe zi să vin la Brașov și chiar am renunțat la 2.500 de euro pe lună să vin la FC Brașov. Puteam foarte bine să stau la Chiajna și să-mi iau banii, dar am ales să vin la Brașov pentru că îmi doream să joc. Nu-mi pasă dacă am deranjat sau nu pe cineva, eu sunt sigur că pentru ei este o mulțumire că nu mai vin și că au scăpat de un salariu «uriaș». Așa sunt și ei liniștiți, nu mai e stresul că iar vine Vagner și comentează că nu joacă. Nu cred că antrenorii sau cei din conducere au fost așa de corecți cu mine ca să îmi reproșeze ceva. Pur și simplu am cedat! Pentru ei cred că este o veste foarte bună că am plecat. Așa, stau liniștit acasă, e mai bine! Oricum, supărarea mea a venit după primul meci din acest an, cel cu Olimpia. Am jucat titular și recunosc că am avut o evoluție modestă ca toată echipa, dar eu am fost singurul care am plătit după acel joc. Am fost schimbat în minutul 43, asta se face doar când vrei să-ți bați joc de un jucător. Apoi am fost lăsat în afara lotului pentru meciul de la Călărași. Cu Băjan chiar nu am nicio treabă, nu el face echipa. Le doresc din tot sufletul foștilor mei colegi multă baftă și să reușească să promoveze echipa în Liga 1″, spunea Vagner la finalul lunii martie 2017 pentru Monitorul Expres.

Cinci transferuri oficializate până acum

Atacanții Sergiu Arnăutu (27 de ani, ex Luceafărul Oradea, unde a fost golgheter) și Cosmin Lambru (18 ani, fost junior al Petrolului, ultima dată la CS Blejoi, al doilea golgheter al campionatului Ligii 4 Prahova), mijlocașii Alexandru Puchea (30 de ani, ex Petrolistul Boldești) și Alexandru Cristian Ciocâlteu (27 de ani, ex Dunărea Călărași) și portarul Mirel Georgian Bolboașă (28 de ani, ex ASA Târgu Mureș) sunt transferurile oficializate până acum de Petrolul.

Discuții pentru revenirea la Crângul lui Bot

În altă ordine de idei, antrenorul Petrolului, Octavian Grigore, și doi dintre avocații Veolia, sponsorul principal al echipei, s-au întâlnit joi, potrivit Republica News, cu primarul Ploieștiului Adrian Dobre. S-au purtat discuții aproape o oră despre baza sportivă de la Crângul lui Bot, pe care echipa galben-albastră vrea să o utilizeze atât pentru antrenamente, cât și pentru cantonamente. Complexul de la marginea orașului Ploiești se află în conseciunea Apa Nova, deținută de Veolia, deci singurul impediment rămas pentru Petrolul ca să folosească din nou baza sportivă este din partea autorităților locale.

Altfel, echipa emblemă a orașului Ploiești și a județului Prahova are programată reunirea în vederea pregătirii pentru sezonul de Liga 3 luni, 17 iulie, la stadionul „Ilie Oană”, la ora 19:00.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă