Jucătorii Politehnicii, îndemnați să nu se îngrijoreze în privința salariilor: „La sfârșitul lunii acesteia se vor da.” Care e situația contractelor

Marius ANGHEL 21 Mar. 2020, 16:19 Diverse
Jucătorii Politehnicii, îndemnați să nu se îngrijoreze în privința salariilor:

Într-o perioadă în care competițiile sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, iar fotbalul din România nu se va relua cel puțin până la data de 16 mai, deci se va sta mai bine de două luni fără să se dispute vreun meci oficial, situația financiară a cluburilor se va degrada. Această criză riscă să se „răsfrângă apoi asupra întregii economii a fotbalului”, după cum spunea chiar președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Cum activitatea cluburilor este suspendată și ea în această perioadă, tot mai multe zvonuri apărute în ultimele zile sunt legate de faptul că șefii echipelor se gândesc ca pe durata situației de criză să nu achite în întregime salariile jucătorilor. Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN) se ocupă de această problemă și încearcă să găsească cea mai bună variantă. Momentan, se așteaptă să se vadă exact și ceea ce scrie în Ordonanța de Guvern adoptată în perioada stării de urgență legat de stabilirea unor măsuri în domeniul protecției socială în contextul situației pandemiei.

Salariile la Politehnica vor fi achitate în întregime la finalul lunii martie

La ASU Politehnica, situația salariilor este sigură cel puțin peste această lună. Managerul sportiv Marius Cociu a primit asigurări că Ioan Mera și compania își vor primi salariile la finalul lunii martie.

„E clar că sunt îngrijorați, cum suntem cu toți îngrijorați de ceea ce înseamnă salarizarea. Au rate, au familii, trebuie să trăiască, trebuie să își plătească întreținerea și tot ceea ce înseamnă existența în fiecare zi. Am stat de vorbă și cu cei care se ocupă de partea financiară și mi s-a spus că salariile care se dau acum, la sfârșitul lunii acesteia, se vor da. Deci, din punctul ăsta de vedere, nu trebuie să fie îngrijorați”, a transmis Cociu la Radio Timișoara.

„Ne afectează, pentru că salarii tot va trebui să dăm jucătorilor, chiar dacă nu avem meci. Ne vom concentra în perioada următoare pe atragerea de noi membrii cotizanți și vânzarea de materiale promoționale”, a spunea, pentru Liga2.ro, Sebastian Novovic, liderul asociației suporterilor Druckeria, cea care e în spatele ASU Poli.

Conducătorul clubului timișorean a vorbit și despre situația contractuală a jucătorilor. E foarte posibil ca actualul sezon să fie prelungit și după data de 30 iunie, atunci unora dintre fotbaliști le expiră înțelegerile. „Avem doi jucători cărora le expiră contractele în 30 iunie și cu care nu am reușit să prelungim. Celorlalți care le expira la această dată le-am prelungit”, a mai spus Cociu.

ASU Poli ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2 după 24 de etape, cu 32 de puncte acumulate, la șapte puncte în spatele ocupantei locul 2 (CS Mioveni) și la opt peste Concordia Chiajna, ultima clasată pe locurile retrogradabile.

Marius ANGHEL 21 Mar. 2020, 16:19 Diverse
Pe aceeași temă