Ionuț Popa a efectuat examenul medical în urma căruia va decide dacă rămâne sau nu antrenorul echipei UTA. Când află diagnosticul

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 18:23 Diverse
Ionuț Popa a efectuat examenul medical în urma căruia va decide dacă rămâne sau nu antrenorul echipei UTA.** Când află diagnosticul

În jurul orelor amiezii, însoțit de familie, Ionuț Popa (65 de ani) a ajuns pe mâna medicului neurolog din Timișoara, care l-a supus unei spectroscopii de rezonanță magnetic, scrie Sport Arad. Vorbim despre un examen imagistic noninvaziv care măsoară modificările biochimice din țesuturi la nivel cerebral. Spectroscopia este efectuată folosind același aparat de rezonanță magnetică nucleară ca în cazul examenului RMN convențional, dar se utilizează și o serie de teste suplimentare (secvențe) care oferă informații despre metabolismul și structura biochimică a țesuturilor, astfel încât medicul imagist poate determina tipul de țesut prezent.

Fiind vorba despre un examen complex, rezultatul va veni de abia spre finalul săptămânii viitoare, până la ora partidei de acasă cu Snagovul, programată duminică, 31 martie, de la ora 13:00. Fiindcă ilfovenii o întâlnesc în etapa din weekend pe codașa ACS Poli Timișoara, probabil se vor prezenta tot din postura liderilor la Arad, aici unde Ionuț Popa ar mai putea sta sau nu pe banca UTA-ei. Chiar „Mister” spunea că în funcție de ceea ce îi vor spune medicii după spectroscopia de astăzi va mai continua sau nu să îi antreneze pe „roș-albi”, punând – cum este și normal, de altfel – sănătatea pe primul plan.

Până una alta, Ionuț Popa rămâne în concediu medical, cu restricții precise din partea medicilor. Aceștia i-au spus clar că nu are voie să stea în frig, să facă efort sau să se expună emoțiilor de orice fel. În proporție de 99%, „Mister” nu va face deplasarea la Clinceni cu echipa, dar este posibil să o viziteze scurt mâine sau vineri, înainte de plecare. Utiștii se vor deplasa la bordul unui autocar spre Hotelul Mirage Snagov vineri, urmând ca a doua zi, de la ora 13, să intre pe gazon contra uneia dintre pretendentele la promovarea în Liga 1.

Vă reamintim că experimentatul tehnician arădean acuză probleme de sănătate de pe la mijlocul lunii ianuarie, trecând pe la mai mulți medici din Arad, Iași sau Timișoara. Inițial se părea că vorbim despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. De la începutul săptămânii trecute, Popa a decis să meargă pe mâna unui doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara, care i-a impus restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, nu a mai condus antrenamentele UTA-ei și nici nu a luat pe bancă la disputa de sâmbăta trecută cu Luceafărul Oradea (scor 0-3).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 18:23 Diverse
Pe aceeași temă