Ianovschi se ocupă de licențierea cluburilor CS Mioveni, FC Argeș și Chindia

Marius ANGHEL 25 Feb. 2013, 12:17 Diverse
Ianovschi se ocupă de licențierea cluburilor** CS Mioveni, FC Argeș și Chindia

Mihai Ianovschi se va ocupa în pe­rioada următoare, în calitate de antrenor federal, de licențierea a trei cluburi de fotbal de Liga a doua, CS Mioveni, FC Argeș și Chin­dia Târgoviște. Piteșteanul va verifica astfel dacă cele trei gru­pări îndeplinesc din punct de ve­dere al centrelor de copii și juniori condițiile pentru licențierea pentru Liga I.

Pentru a obține licența de Liga I, cluburile de Liga a II-a trebuie să îndeplinească mai multe con­diții, u­nele fiind legate de copii și ju­niori. Cel care va verifica în ju­dețul Ar­geș și Dâmbovița dacă so­licitanții merită sau nu să ceară li­cența es­te Mihai Ianovschi, co­or­donator al FC Dani Coman și an­trenor fede­ral.

„În calitate de an­tre­nor federal teritorial voi face li­cențierea la ligile I și a II-a la ca­pi­tolul copii și juniori. În Argeș am pe CS Mioveni și FC Argeș, în Dâmbovița, pe Chindia Tîr­goviște. În ce constă licenție­rea? Există un caiet de sarcini pentru campionat cu mai multe capitole. Iar la copii și juniori prinde con­di­țiile ce tre­bu­ie în­de­pli­nite se nu­mără: ve­ri­fi­ca­rea li­cen­ței A și B a antre­no­­rilor, ve­rifi­ca­rea specializării pe grupe de vârstă, adică unii lucrează cu cei 8-10 ani, alții 10-12 ani, iar ei să fie licențiați pentru asta, ve­ri­fi­carea bazei sportive, a vestia­re­lor, terenului, să dețină propria ba­ză sau să facă dovada închi­ri­e­rii bazei, să facă dovada că au echipament sportiv, tricouri, șor­turi, treninguri, mingi etc…”, ne-a spus Ianovschi.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 25 Feb. 2013, 12:17 Diverse
Pe aceeași temă