Haos la Primăria Arad pe tema gazonului de la arena „Francisc Neuman”: „Serviciul Baze sportive și Contabilitatea se acuză reciproc și se pierde garanția!”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 09:37 Diverse

Faptul că Primăria Arad e total amatoare când vine vorba despre construcția unui stadion de fotbal este demonstrat de întârzierea cu ani buni a finalizării lucrărilor de la „Francisc Neuman”. De aproape șase ani, instituția căreia în mare parte i-a fost șef Gheorghe Falcă s-a făcut că lucrează… prin firma de casă Tehnonodomus, care a lăsat noua arenă la 70 la sută gata, scrie Sport Arad. Între timp, firma Drast a câștigat licitația pentru finalizarea stadionului și de o săptămână trage tare, însă angajații de la primărie rămân în continuare în cercul lor.

Instituția are din nou probleme cu firma care a instalat gazonul. Suprafața de joc montată în totalitate anul trecut ar trebui recepționată pe data de 13 martie, dar plata nu a fost făcută. Firma din Giurgiu care a executat lucrarea atrage atenția printr-o postare pe contul ei de Facebook asupra pericolului ca iarba din Calea Aurel Vlaicu să-și piardă garanția, cu atât mai mult cu cât aceasta nu este recepționată încă.

„Primăria Arad refuză să platească facturile restante către SC RULOURI DE GAZON SRL și cere stornarea acestei facturi și înlocuirea cu una de aceeași sumă, pentru lucrări care sunt confirmate. Factura are Bun de plată și e controlată, iar Primaria are deja de platit penalități de întârziere, după cum se vede.

Din cauză ca Primăria Arad nu a plătit, nu poate chema la recepția finală anunțată in 13.03.2020 Inspectoratul de Stat în Constructii. Legea cere plata integrală pana la recepție. Serviciul Baze sportive și Contabilitatea primăriei se acuză reciproc de faptul că ceilalți vor refacturarea, dar nu pot explica de ce.

Cine face între timp întreținerea gazonului arădenilor? Contractul RULOURI DE GAZON prevede gazonarea, nu întreținerea, iar fără întreținere Aradul pierde garanția. De ce nu plătește primăria Arad facturile? Cine ce așteaptă?”, e mesajul postat pe contul de Facebook de SC Rulouri de gazon SRL.

Aceasta mai publică și poza cu factura în valoare totală de 7.183.039,33, de lei avizată atât de Contabilitatea Primăriei, cât și de Serviciul Baze sportive din cadrul aceleași instituții. „Operațiunea” de montare a gazonului a durat mai bine de un an de zile la arena „Francisc Neuman”.

Sursa: Sport Arad
Foto stadion: Vali GORAN / Aradon

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 09:37 Diverse
Pe aceeași temă