Gică Popescu: „Trebuia să ocup această funcție înaintea lui Ionuț”

22 Sep. 2011, 14:22 Diverse
Gică Popescu:**

UPDATE: Fostul internațional Gheorghe Popescu, care a devenit începând de joi membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, a declarat, agenției Mediafax, că este onorat de noua funcție pe care o are și își propune să avanseze în structurile fotbalistice.

„Este prima funcție pe care o ocup într-un for fotbalistic și dacă încep de la acest nivel, vă dați seama unde vrea să ajung. Sunt încă la nivelul junioratului, dar un juniorat cu această funcție mi se pare important „, a spus Popescu.

El a menționat că putea să fie membru al Comisiei de Diciplină a UEFA înaintea lui Ionuț Lupescu, care a deținut această funcție până luna trecută. „Acum au intrat lucrurile în normalitate, ca să spun așa. Eu trebuia să ocup această funcție înaintea lui Ionuț (n.r. – Ionuț Lupescu, fostul director general al FRF), dar au fost alegerile acelea, disputele de atunci și s-a ajuns la un alt rezultat. Mircea Sandu mi-a cerut să ne întâlnim și mi s-a propus această funcție. Este un lucru important să avem oameni în cadrul UEFA și am acceptat, mai ales că nu mi-ar ocupa foarte mult timp, pentru că am și alte proiecte în afara fotbalului”, a mai spus el.

Gheorghe Popescu a menționat că deși a avut dispute profesionale cu Mircea Sandu, relațiile dintre ei au fost bune de-a lungul timpului. „Nu voi fi implicat însă în structurile FRF. Eu am avut relații bune întotdeauna cu Mircea Sandu. A fost și este o relație bazată pe respect reciproc. Aparent au fost tensiuni între noi, dar au fost tensiuni profesionale, care nu au ieșit din cadrul fair-play-ului. A fost o dispută pentru că noi concuram pentru un loc și era normal să apară și unele tensiuni, dar numai profesionale, nu și personale”, a explicat Popescu, fost candidat la președinția FRF.

El crede că este important ca România să aibă reprezentanți în cadrul UEFA, dar fotbalul românesc trebuie să-și rezolve problemele interne pe care le are. „Este important că avem oameni în cadrul UEFA, cum este de exemplu Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA, dar acest lucru nu ne va aduce însă mai multe echipe în cupele europene. Astea sunt problemele interne ale fotbalului românesc care trebuie rezolvate”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Fostul internațional Gheorghe Popescu a fost validat, joi, de Comitetul Executiv al UEFA, în funcția de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA la propunerea Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal din data de 19 septembrie. Gheorghe Popescu va ocupa locul rămas vacant în urma demisiei lui Ionuț Lupescu din funcția de Director General al FRF și a angajării sale, de la data de 1 septembrie, în cadrul administrației UEFA.


Comitetul Executiv al UEFA a decis azi să valideze propunerea Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal din data de 19 septembrie, de numire a domnului Gheorghe Popescu în calitate de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, se arată pe site-ul FRF.ro

Fostul internațional român va ocupa locul rămas vacant în urma demisiei domnului Ioan Angelo Lupescu din funcția de Director General al FRF și a angajării sale, de la data de 1 septembrie, în cadrul Administrației UEFA.

Pe cale de consecință, domnul Lupescu nu și-a mai putut păstra calitatea de membru al Comisiei de Disciplină a forului fotbalistic european. Locul vacantat a rămas de drept al FRF, care, respectând politica UEFA de alocare a locurilor în respectiva comisie foștilor mari intenaționali, l-a propus pe domnul Gheorghe Popescu.

Cum menționam, UEFA a validat propunerea, numirea domniei sale ca membru al Comisiei de Disciplină a UEFA având efect imediat.

22 Sep. 2011, 14:22 Diverse
Pe aceeași temă