Gazonul stadionului ”Francisc Neuman” va fi recepționat pe 28 aprilie, cu toate că mai face obiectul unor procese în instanță. ”UTA ar putea intra oricând pe acest gazon, de fapt o putea face încă de acum două luni de zile”

25 Apr. 2020, 19:01 Diverse
Gazonul stadionului ”Francisc Neuman” va fi recepționat pe 28 aprilie, cu toate că mai face obiectul unor procese în instanță. ”UTA ar putea intra oricând pe acest gazon, de fapt o putea face încă de acum două luni de zile”

Dacă stadionul din Arad se reconstruiește de aproape 6 ani, autoritățile locale și-au spus că nu se cade să coboare prea mult media când vine vorba despre montarea gazonului. Așa se face că relația cu năbădăi avută cu firma giurgiuveană, SC Rulouri de Gazon SRL, se va încheia după 20 de luni de zile, odată cu recepția programată marți, 28 aprilie, cu începere de la ora 10:00. Că pe urmă totul va continua cu niște procese în instanță pentru recuperarea unor bani de către firma ce a montat gazonul de la Primăria Arad e altceva, dar – în sfârșit – procedura va fi completată, scrie Sport Arad.

Cât despre recepția de peste trei zile, reprezentantul SC Rulouri de Gazon susține că a aflat întâmplător și risca penalizări imense dacă nu s-ar fi prezentat: „Poate nu mă credeți, dar am avut mare noroc că am aflat că pe 28 trebuie să ne prezentăm la Arad, la recepția gazonului. Cei de la Primărie ar fi comunicat totul dirigentului de șantier de la stadion și cu asta, susțin dânșii, și-au făcut datoria și față de noi. Noroc că am prins din zbor o discuție, căci altfel nu aveam de unde să știm că marți, la ora 10:00, trebuie să fim la stadion și am fi avut de suferit mult. Pe de altă parte, cei de la Primaria Arad au informat Inspectoratul de Stat în Construcții că ne-au achitat integral toate facturile, când nu este așa. Sunt destule diferențe, cum ar fi banii pe cele două puțuri și mai ales pompele de foraj de acolo. Inițial, cei de acolo credeau că dețin cele două puțuri prevăzute în proiect, pentru ca apoi să ne ceară nouă să le forăm. Am făcut acest lucru și le-am și facturat cu 25 de mii de lei. Încă așteptăm să ni se facă plata, în caz contrar ne vom lua pompele și gata. Oricum mai sunt ceva procese pe rol pentru niște diferențe de bani neîncasate.”

Firma ce a montat gazonul pe arena „Francisc Neuman” dorește ca recepția să decurgă bine și, prin urmare, a și schimbat câteva porțiuni de iarbă arsă în aceste zile. „Suntem de două zile la Arad și am înlocuit brazdele cu iarbă uscată din zonele unde nu au bătut aspersoarele. De altfel, am trimis și specialiști care să regleze raza, aria de bătaie a aspersoarelor, pentru ca întreg gazonul să fie irigat în mod unitar. Din punctul nostru de vedere, echipa de fotbal UTA ar putea intra oricând pe acest gazon, de fapt o putea face încă de acum două luni de zile”, mai spune reprezentantul SC Rulouri de Gazon.

Așadar, de marți, gazonul de la arena nefinalizată din Calea Aurel Vlaicu ar trebui să intre în administrarea Primăriei Arad, care, la rândul ei, trebuie să angajeze (detașeze) personal pentru lucrările de întreținere.

3.145.368 de lei au costat lucrările de montare a gazonului de pe arena arădeană.SC Rulouri de Gazon.

Sursa: Sport Arad

25 Apr. 2020, 19:01 Diverse
Pe aceeași temă