Galeria Rapidului, singură la mitingul pentru susținerea sportului sucevean

Marius ANGHEL 11 May. 2015, 17:07 Diverse

Sâmbătă, după meciul pierdut pe Areni de Rapid CFR Suceava în disputa cu SC Bacău, scor 1-3, membrii galeriei echipei de fotbal și handbal s-au adunat în parcarea Primăriei Suceava într-o acțiune de susținere a sportului sucevean, anunțată și autorizată în cursul săptămânii trecute. Deși la apel au răspuns neașteptat de puțini participanți, circa 30 de persoane, cu toate că pe pagina de facebook unde fusese promovat evenimentul se înscriseseră aproximativ 250 de oameni, membrii galeriei și-au făcut simțită prezența prin scandări de genul „Uniți salvăm sportul sucevean”, dar și bannere cu mesaje precum „Sportul este oxigen pentru un oraș bolnav” sau „Sportul sucevean nu moare”

Ideea de bază a acestui protest desfășurat sub sloganul „Uniți pentru sport! Salvați sportul sucevean” a fost aceea de a trage un semnal de alarmă cu privire la situația dramatică a sportului sucevean și de a sensibiliza autoritățile locale și județene în a da o atenție mai mare acestui fenomen, după ce în ultima ședință a Consiliului Local Suceava nu s-au votat sumele alocate sportului, din cauza lipsei unui consilier.

„Scopul acestui miting este de a sensibiliza autoritățile să-și îndrepte mai mult privirea către sport, nu numai pentru fotbal. Știm că domnul primar Ion Lungu a fost alături de echipa de fotbal, dar acum este mai greu când nu mai are Consiliul Local de partea sa. În același timp suntem dezamăgiți de faptul că domnul consilier Vornicu, ce este președintele comisiei de sport și în plus are un băiat ce joacă la Rapid CFR Suceava nu a fost prezent la ședința în care trebuia să se aprobe banii pentru sport. Sperăm ca-n ședința de joi consilierii locali să aprobe finanțarea echipei de fotbal, astfel încât să ducă la bun sfârșit acest campionat”, a explicat Ionuț Constantin, unul din liderii galeriei sucevene.

Inițiatorul mitingului, Marian Atănăsoaie, se așteapta la mult mai mulți iubitori ai sportului sucevean la acțiunea de sâmbătă. Ne-am așteptat la mult mai multă lume din ceea ce s-a anunțat, dar se pare că numai noi vrem sport în Suceava”, a declarat „Cricket” – liderul brigăzii Cavalerii Nordului.

În cursul săptămânii trecute, primarul Ion Lungu s-a întâlnit cu o parte a galeriei, dar cei prezenți sâmbătă la miting l-au așteptat pe edilul sucevean din nou la discuții.

Text și foto: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 11 May. 2015, 17:07 Diverse
Pe aceeași temă