Dan Nistor le ia apărarea fanilor dinamoviști după scandalul de la Timișoara. Sorescu nu și-a uitat trecutul polist, iar Straton s-a îndrăgostit de UTA

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Sep. 2019, 22:18 Cupa
Dan Nistor le ia apărarea fanilor dinamoviști după scandalul de la Timișoara.** Sorescu nu și-a uitat trecutul polist, iar Straton s-a îndrăgostit de UTA

Meciul dintre UTA și Dinamo, câștigat de „câini” cu 3-1 la Arad, a fost unul ce a provocat destulă agitație, inclusiv la Timișoara, unde un grup de fani bucureșteni s-a bătut cu un grup mai mic de suporteri poliști. Filmările au ajuns până și la jucătorii de la Dinamo, care au ajuns să le vadă după meci. Căpitanul Dan Nistor e de partea fanilor alb-roșii, în timp ce Deian Sorescu a dedicat succesul cu arădenii, indirect, și timișorenilor, club la care a evoluat.

Dan Nistor spune că dinamoviștii au fost provocați. „Din ce știu, suporterii noștri au stat liniștiți la o terasă, iar cei de la Timișoara au atacat. Normal, când cineva te atacă? Ce poți să faci, stai să te uiți”, a spus Nistor.

Sorescu, venit de la ASU Poli la Dinamo, a povestit că înainte de joc, echipa a văzut filmulețele cu bătaia. „Am auzit și am primit și niște videoclipuri. Eram încă la hotel când s-a întâmplat. Ne pare rău, sunt suporterii noștri de la București. Eu sunt fericit de două ori. Pentru Dinamo și a doua oară pentru Timișoara, pentru că știu ce înseamnă rivalitatea dintre ei și UTA”, a punctat tânărul timișorean.

Portarul Cătălin Straton a avut un mesaj mai „siropos” pentru suporteri, cărora le-a transmis dragostea echipei. „Am auzit (n.r. – despre bătaie). Suporterii noștri sunt mai pătimași, sunt poate cei mai frumoși suporteri din țară și ei știu mai bine ce au de făcut. (n.r. – întrebat despre faptul că 24 de fani au fost reținuți de poliție la Timișoara și nu au mai ajuns la meci). Nu cred, sunt băieți cuminți suporterii noștri, și îi iubim foarte mult”, a precizat Straton.

Micii utiști, „aroganțe” la adresa „câinilor”

Juniorii de la UTA i-au întâmpinat cu un mesaj neprietenos pe arădeni, pe care i-au strigat cu apelativul „pisoii”. Straton spune că sigur un adult mai răutăcios a avut ideea. „Mie copiii îmi sunt dragi, Cred că au fost puși, că nu au ei așa suflet rău să se ia de noi. Eu le doresc să își asculte părinții, să învețe bine la școala și să joace la echipa mare a UTA-ei”, a spus portarul lui Dinamo. Nistor a avut un sfat pentru cei mici. „Cei mici ar trebui să-și vadă de copilărie și să nu mai strige astfel de cuvinte”, a precizat mijlocașul care a fost omul meciului de la Arad, cu două pase de gol și un gol.

Cu tot cu scandări, Cătălin Straton a avut un mesaj pentru UTA, club care l-a impresionat. „Țin pe această cale să felicit publicul arădean, să felicit toți oamenii din conducerea celor de la UTA pentru că aici se face o treabă bună de la zi și sunt sigur că ușor-ușor, se va reveni în Liga 1. După meci am mers și am salutat galeria UTA-ei. Îi respect, nu știu dacă ei mă respectă pe mine. Dar eu îi respect, pentru că sunt niște suporteri minunați”, a precizat Straton.

Dinamo a învins-o, marți, la Arad, cu 3-1 pe UTA, prin golurile marcate de Robert Moldoveanu (13′), Dan Nistor (58′) și Mihai Neicuțescu (82′), respectiv Romario Moise (18), și a obținut calificarea în faza optimilor de finale ale Cupei României.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Sep. 2019, 22:18 Cupa
Pe aceeași temă