FOTO | Stadiul lucrărilor la noul stadion al Rapidului, la doar 55 la sută! Ministrul Attila Cseke a fost pe șantier și spune când ar putea fi finalizată arena din Giulești

Marius ANGHEL 05 Jan. 2021, 18:02 Diverse

Noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei a fost marți, 5 ianuarie 2021, în vizită pe șantierul stadionului ”Valentin Stănescu”. Attila Cseke a anunțat că a primit asigurări din partea constructorilor că arena din Giulești, casa Rapidului, va fi finalizată ”până la sfârșitul lunii mai”.

Attila Cseke a fost în vizită pe șantierul arenei din Giulești: ”Va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai”

Dacă fostul ministru al tineretului și sportului, Ionuț Stroe, susținea anul trecut că noul stadion al Rapidului va fi gata până la finalul anului 2020, acest lucru nu a fost posibil. În schimb, stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost recepționate deja, în timp ce lucrările pentru noua arenă a lui Dinamo nici măcar nu au început.

”M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat Attila Cseke.

  • Noul ministru a vizitat, tot astăzi, și arenele Arcul de Triumf și Steaua, ale căror lucrări au fost finalizate și pentru care a început procesul de recepție în vederea predării acestora către beneficiari: Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv Ministerul Apărării Naționale.
  • Cele trei noi stadioane din București sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Compania Națională de Investiții.

Stadiul lucrărilor la noul stadion al Rapidului, la doar 55 la sută

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei transmite că stadionul ”Valentin Stănescu” este în acest moment într-un stadiu fizic al lucrărilor de 55 la sută, după cum urmează:

  • au fost finalizate lucrările la suprastructură;
  • structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape finalizată;
  • sunt în stadiu avansat lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperișului;
  • se execută lucrări la fațada exterioară;
  • se realizează compartimentări în interior;
  • se lucrează la instalațiile sanitare, electrice, de ventilație etc;
  • au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafață de joc a arenei.

Noul stadion al Rapidului va avea o capacitate de ”aproximativ 14.000 de locuri” și va costa 33,5 milioane de euro, după cum comunică MDLPA.

Peluzele și tribunele vor purta numele unor jucători emblematici al Rapidului 

Numele stadionului va fi ”Rapid Arena”, care va face parte din complexul ”Valentin Stănescu”, personalitate care va denumi și Tribuna 1. Peluza Nord va avea denumirea de ”Dan Coe”, iar Peluza Sud va purta numele lui ”Tache Macri”.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Marius ANGHEL 05 Jan. 2021, 18:02 Diverse
Pe aceeași temă