Fotbalul s-a oprit, lucrările la noul stadion din Arad avansează. Ce urmează să se facă la arena „Francisc Neuman” și cum va fi rezolvată problema „T”-ului din „schița UTA”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2020, 13:47 Diverse

Fotbalul s-a oprit în România ca prevenție a răspândirii virusului COVID-19 și se fac tot felul de scenarii privind finalitatea acestui sezon. Dacă meciurile nu vor fi reluate la începutul lunii aprilie, va fi imposibil ca întrecerile interne să se finalizeze la termen. În eșalonul secund, acolo unde UTA e lider autoritar, ultima rundă e programată pe 30 mai, dar campionatul s-ar putea prelungi și în prima lună de vară.

Asta ar însemna timp câștigat pentru constructorul arenei „Francisc Neuman”, care s-a angajat să finalizeze până cel târziu în luna septembrie ceea ce a început de 5 ani de zile Tehnodomosul. Firma Drast Company a „atacat” de două săptămâni șantierul din Calea Aurel Vlaicu și primele rezultate se văd cu ochiul liber. Stâlpii anticădere la tribuna a doua și una dintre peluze sunt sus, casa de bilete a fost și ea construită în roșu, dar lucrărie de zidărie și consolidare s-au făcut peste tot, inclusiv la etajul al doilea al tribunei I.

Cert este că trecătorii sau vecinii au rămas uimiți văzând atâta forfotă la arena din Calea Aurel Vlaicu, după ce, timp de 5 ani, numărul muncitorilor îi puteai număra pe degetele mâinilor. Media celor care au lucrat în ultimele două săptămâni în Calea Aurel Vlaicu a fost de 70-75 zilnic, însă, de luni, când își vor intra în pâine și subcontractorii specializați în instalații electrice și sanitare, numărul muncitorilor va crește automat. Bineînțeles, s-a făcut și un instructaj pentru vremurile pe care le trăim, în sensul în care muncitorii să nu se apropie prea mult unii de alții și să muncească în diferite zone ale stadionului, mai ales că treabă e destulă peste tot.

Din informațiile Sport Arad, constructorul va primi 15 la sută avans din primul lot de lucrări, adică 1,032 milioane de lei, bani care, însă, vor reinvestiți imediat în comandarea tabelelor de marcaj, turnicheților, firmei luminoase (după ce concursul inițial de primarul Bibarț va avea un câștigător) și alte dotări necesare. Probleme intervin când inclusiv unele lucrări ce trebuiau finalizate sau consolidate de Tehnodomus necesită intervenția Drast, care, însă, nu are în atribuție și această parte. Adică noul constructor nu e plătit pentru asta, dar, pe undeva, va fi obligat să lucreze și acolo ca să respecte proiectul.

În fine, se mai aude că mediatizata problemă a „T”-ului din „schița UTA” compusă din scaunele tribunei a doua va fi rezolvată prin… remodelare. Literele se vor apropia una de cealaltă în trei sectoare de scaune, iar în ultimul va apărea, tot albă pe roșu, sigla grupării fanion a Aradului.

Suporterii echipei UTA au avut un mesaj special pentru fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, și actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, candidat pentru funcția de edil-șef din partea PNL, Sergiu Bîlcea, ironizând gafa comisă la stadionul „Francis Neuman”:

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 15 Mar. 2020, 13:47 Diverse
Pe aceeași temă