Fostul fotbalist al Chimiei, Mihai Persu, țintește un nou mandat de consilier local. „Am în proiect înființarea unul centru juvenil, dar și preluarea de muncipalitate a bazei Hidroelectra”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 13:57 Diverse

Fostul mijlocaș al Chimiei Râmnicu Vâlcea, Mihai Persu (45 ani), și-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat de consilier local, din postura de independent. Fostul fotbalist va încerca să ajute în continuare sportul vâlcean dacă va obține încă mandat în Consiliul Local.

„Am în proiect înființarea Centrului de copii și juniori, sub patronajul Consiliul Local, dar și preluarea Bazei Sportive „Hidroelectra”, de la Ministerul Educației, pe care să o transformăm în bază de pregătire a juniorilor. Am prins în bugetul din acest an al Consiliului Local, fondurile pentru acest Centru juvenil, care se va intitula FC Juniorul Râmnicu Vâlcea, cu grupe de copii de la 6 până la 17 ani și antrenori calificați, plătiți de Primărie. Știți că eu am fost unul dintre cei care am susținut recent și majorarea bugetului pentru CSM Râmnicu Vâlcea cu suma de 3 miliarde lei vechi. Nu pot vorbi acum despre viitorul CSM, pentru că nu stiu ce intenții are acționarul majoritar al clubului, Damila”, ne-a declarat consilierul local.

Mihai Persu susține și construirea unui nou stadion la Vâlcea și dărâmarea actualului Stadion Municipal, construit în 1938. „Vreau să depun documentația pentru un proiect european, să demolăm actualul stadion și să construim altul, de maxim 10 mii de locuri, adaptat condițiilor și necesităților actuale. Nu se pune problema a se mai moderniza actualul stadion, pentru că este depășit din punct de vedere fizic, dar și moral, structura de rezistență este afectată, fierul beton era dezvelit din 97, când eram eu președinte la club. Dacă am avea un edil cu aplecare către fotbal, acest proiect s-ar putea depune încă din acest an. Voi face lobby să prindă contur această idee, indiferent cine va fi primar. Dacă s-ar demara această investiție, ar fi un lucru fantastic pentru tot fotbalul vâlcean”, a mai spus Persu.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 13:57 Diverse
Pe aceeași temă