„Fără infrastructură și fără un Centru de copii și junior puternic, nu se poate!” Dumitru Teleșpan deplânge situația în care a ajuns fotbalul în județul Vâlcea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 12:06 Diverse

Antrenorul echipei Posada Perișani, fostul jucător al Chimiei, Dumitru Teleșpan deplânge situația juniorilor din județul Vâlcea, care nu mai au unde juca după desființarea echipei de seniori a CSM Râmnicu Vâlcea. Fost tehnician principal al CSM-ului, dar și fost șef al Centrului de Copii și Junior din Zăvoi, Teleșpan subliniază lipsa infrastructurii din județ, care nu are stadioane și terenuri care să ofere condiții civilizate.

„Totul pleacă de la infrastructură, Gică Hagi e deștept și are dreptate sută la sută în tot ce spune. Fără infrastructură și fără un centru puternic de copii și juniori nu se poate, totul pleacă de aici. Noi avem terenuri construite de câțiva ani și uitați-vă în ce condiții se joacă, într-o mocirlă. Am în telefon poze, să vă arăt cum arată un teren al unui liceu din SUA și vă cruciți. CSM ține acum grupe la copii la nivelul republicanilor, dar unde se vor duce să joace la sfârșitul junioratului? Tot la județ, la Perișani, Horezu sau Dăești, dar mulți copii se ratează, ies din fotbal, dar este păcat de munca lor! Ei și-au dedicat mult timp fotbalului și poate au sacrificat cartea”, a declarat fostul jucător al Chimiei, care a scos jucători de mare valoare, precum frații Florin și Mihai Costea.

Lipsurile materiale pe care Posada le întâmpină din această iarnă îl determină pe Dumitru Teleșpan să ia în calcul să renunțe la finalul acestui sezon, chiar dacă echipa sa este lider în Superligă (Liga 4).

Tehnicianul se îndoiește de faptul că vreuna din primele clasate din Superliga Vâlcea are potențialul financiar să susțină o echipă în Liga a 3-a. „Am venit să jucăm, dar nu ne-a lăsat terenul, mai mult ne-am scăldat în noroi, este un rezultat echitabil, oricare echipă putea câștiga. Important este să poți să promovezi, să poți să o ții o echipă în Liga a 3-a. Nu știu dacă acest lucru îl poate face cineva din Superligă. Eu îmi fac datoria de antrenor, iar jucătorilor mei le-am cerut să respecte fotbalul și să își facă datoria de fotbaliști”, a mai spus Dumitru Teleșpan.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Mar. 2017, 12:06 Diverse
Pe aceeași temă