Constantin Pintilie a rămas unicul candidat pentru șefia AJF Vâlcea. Dosarul lui Adrian Comănescu a fost blocat de Comitetul Executiv

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Feb. 2015, 14:44 Special

Întrunit astăzi, Comitetului Executiv al Asociației Județele de Fotbal Vâlcea a respins dosarul de candidatură la funcția de președinte depus de către arbitrul Adrian Comănescu. Astfel, fostul jucător al Chimiei, Constantin Pintilie (actualul șef al AJF) rămâne unicul candidat pentru postura de conducător și va primi un nou mandat.

Pentru cele două posturi de vicepreședinte al AJF au fost validate toate cele cinci candidaturi: Dumitru Drăgănescu (Forestierul Romani), Nicon Diaconeasa (CSC Orlești), Nicolae Chiriță (actual vicepreședinte), Grigore Tomoioagă (fost șef al Comisiei de Arbitri Vâlcea) și Daniel Demetrescu (arbitru și actual secretar al AJF).

„Juristul AJF nu a dat aviz favorabil dosarului lui Adrian Comănescu pentru că nu îndeplinește condiția din statutul AJF impusă la articolul 36, punctul 3, litera D, să aibă minim 4 ani funcții de conducere. Nu scrie că perioada este cumulată, perioada trebuie să fie continuă. El a venit cu niște hârtii de la niște cluburi neafiliate. Nu eu am impus aceste reguli ca să împiedic candidatura lui Adrian Comănescu, aceste condiții sunt de mulți ani, din contră, acum sunt mai lejere, înainte era obligativitatea a 7 ani” a declarat șeful AJF Vâlcea, Constantin Pintilie.

„Voi urma celelelalte căi legale de recurs, pentru a îmi face dreptate” a replicat arbitrul de lot național, Adrian Comănescu. Cel mai probabil, cazul va ajunge la Tribunalul Vâlcea, așa cum s-a întâmplat în 2009 și la Dolj, când Silviu Bogdan a câștigat în instanță dreptul de a candida, după ce anterior îi fusese respins dosarul,
Adunarea Generală a AJF Vâlcea este programată pe data de 28 februarie, de la ora 11:00, la Casa Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea. Membrii acesteia pot decide să accepte candidatura lui Adrian Comănescu.

Cu o zi înainte de validarea dosarelor, Adrian Comănescu spunea că are informații că actualul șef al AJF Vâlcea, Constantin Pintilie, încearcă să îi respingă dosarul de candidatură prin intermediul Comitetului Executiv!

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Feb. 2015, 14:44 Special
Pe aceeași temă