Foresta mai există doar pe hârtie, dar oficiali ai FRF merg la Suceava pentru a omologa stadionul Areni

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 13:42 Diverse
Foresta mai există doar pe hârtie,** dar oficiali ai FRF merg la Suceava pentru a omologa stadionul Areni

Foresta a trimis cererea de înscriere în Liga a 2-a înaintea termenului limită trasat de Federația Română de Fotbal, care a fost data de 20 iulie. Luând act de această decizie, oficiali ai FRF vor veni la Suceava pentru a omologa stadionul Areni pentru ediția 2017-2018 a eșalonului secund.

Este însă foarte probabil ca aceștia să bată drumul degeaba până la Suceava, pentru că activitatea de club a fost inexistentă în ultimele două luni, de la încheierea sezonului precedent. De aceea, pare aproape imposibil de crezut că gruparea suceveană va putea lua startul în viitoarea ediție de campionat, în condițiile în care echipa a rămas practic fără jucători și nu s-a efectuat nici măcar un singur antrenament în intersezon.

Sătui să aștepte la infinit o rezolvare a situației, fotbaliștii care au îmbrăcat tricoul „galben-verde” în campionatul precedent s-au împrăștiat în cele patru zări.

Primii care și-au găsit un nou loc de muncă sunt atacantul Bogdan Rusu și mijlocașul Lucian Dumitriu, care au semnat cu nou promovata în Liga secundă AFC Hermannstadt. Un pas major în carieră a fost făcut de portarul Toma Niga, care a semnat un contract pe cinci sezoane cu FCSB și a fost împrumutat la Academica Clinceni. Alessandro Masella s-a întors acasă, în Italia, după experiență nereușită din România, în vreme ce colegul său din apărare, Alin Mutu, s-a mutat în celălalt capăt al țării, la Luceafărul Oradea, unde va fi din nou coechipier cu atacantul Marius Matei. Cornel Căinari își va continua cariera în județul vecin, la nou-promovata în Liga a 2-a Știința Miroslava, în vreme ce Ionuț Mihălăchioaie și Cătălin Vraciu i s-au alăturat lui Cristi Popovici la Aerostar Bacău. În ce-i privește pe Vlad Stănescu, Andrei Cerlincă, Vasile Dănilă și Alin Florescu, aceștia vor evolua în sezonul viitor la nou promovata în Liga a 3-a Bucovina Rădăuți, același eșalon urmând să joace și Constantin Aeroaiei, la CSM Roman. După ce a ezitat până în ultima clipă, având de ales din mai multe oferte, fundașul central Daniel Lung a optat pentru Pandurii Târgu Jiu, acolo unde va fi antrenat de Mihai Teja. Altfel, Dudu Drugă a ajuns la Metalul Reșița antrenată de Valeriu Răchită.

Foresta are în acest moment datorii în cuantum de 200.000 de euro, jumătate din această sumă fiind datorată Fiscului. Din cauza acestei probleme, „galben-verzii” nu au putut să acceseze finanțarea din partea Consiliului Local pe anul în curs, astfel că activitatea de la club este paralizată de câteva luni bune.

Tragerea la sorți a meciurilor pentru viitorul sezon al Ligii a 2-a va avea loc marți, 25 iulie, la Centrul Național de fotbal de la Mogoșoaia, debutul campionatului urmând să se producă pe 5 august.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 13:42 Diverse
Pe aceeași temă