Foamete în Ghencea

25 Nov. 2009, 09:45 Diverse
Foamete** în Ghencea

Firma de catering care apro­vizionează Steaua II nu a fost
plătită și nu a mai servit mâncare o zi, iar porțiile au fost
diminuate consistent. Fotbaliștii și antrenorii sunt plătiți cu
mare întârziere. Nu e situația vreunei grupări obscure din Liga a
III-a, ci se întâmplă chiar la clubul-fanion al României!

Criza își arată colții în Ghencea și nu iartă nimic. A început
de la vârf, cu echipa mare, unde a făcut ravagii printre salariile
jucătorilor care au rămas la echipă, dar, ușor-ușor, se extinde în
tot clubul.
Mai mulți jucători ai reprezentantei din Liga a II-a au dezvăluit
pentru ProSport cum stau în acest moment lucrurile în Ghencea.
„Este clar că nu mai sunt bani! Se vede din tot ce se
întâmplă”, a spus unul dintre fotbaliști, care a continuat să
descrie situația. „Cei care stau în căminul Academiei nici nu prea
mai au ce mânca. Vin cu burta goală la
antrenamente”
.

Un alt fotbalist, de data aceasta unul cazat în strada Preciziei
nr. 30, acolo unde este sediul Academiei Stelei, a detaliat
problemele: „La cină suferim cel mai tare. Până acum,
primeam două feluri de mâncare plus desert. Acum au dispărut și
desertul, și felul întâi!”
. Acesta a confirmat și
povestea cu firma de catering, care a refuzat să mai furnizeze
hrana până când vor fi plătite datoriile.

Carnea
s-a transformat în mămăligă

Până acum, fotbaliștii cazați la Academie primeau acolo toate cele
trei mese pe zi. În ultimele săptămâni însă, din trei, acestea s-au
transformat în două și jumătate. Ce s-a întâmplat de fapt? La cină
se serveau două feluri de mâncare plus desert. Primul, în general,
consta în mămăliguță cu brânză sau paste, în timp ce al doilea se
baza în general pe carne de vită sau pui cu diverse
garnituri.
Ultimele evenimente însă au „radiat” desertul, dar și unul dintre
feluri, ajungându-se în situația ca unele seri să le aducă
roș-albaștrilor secunzi doar o farfurie cu cartofi natur sau
mămăliguță cu brânză.

Consecința:probleme
digestive

Pentru a compensa, fotbaliștii din Ghencea au apelat de mai multe
ori la produse de panificație de calitate îndoielnică. Leo Strizu,
antrenorul Stelei II, nu a fost informat încă de la început de
această problemă.

Mai mulți jucători au dezvăluit cum a aflat tehnicianul despre
ce se întâmplă în căminul Academiei. „Într-o zi,
stomacul unui jucător a clacat, iar acest lucru s-a simțit în
vestiar… Nu mă puneți să detaliez, înțelegeți voi… Atunci a
intrat și domnul Strizu la idei și s-a interesat despre ce e vorba.
Prea multe nu are ce să facă nici el”
, a spus unul
dintre fotbaliști.

Salarii
neplătite sau întârziate

O altă „boală” de care echipa secundă s-a „contagiat” de la colegii
din Liga I a fost cea a salariilor. Antrenorii, dar și jucătorii,
fără excepție, nu și-au mai primit în ultimele luni banii la timp.
Astfel, mulți dintre aceștia au ajuns în prezent să aștepte
două-trei sau chiar patru săptămâni până să își primească
remunerația, în timp ce altora pur și simplu nu le-a venit încă
rândul!


„Poate desertul a fost scos că așa s-a considerat că e
mai bine pentru fotbaliști. Poate pur și simplu s-a schimbat
meniul”,
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

„Da, într-o zi a fost o problemă cu masa pentru că la
cantină s-au prezentat mai multe persoane decât era programat
inițial”
, Valeriu Argăseală, președinte Steaua

articol scris de Nicu
Bădescu, Bogdan Steriopol și Daniel Vlad

25 Nov. 2009, 09:45 Diverse
Pe aceeași temă