Au bătut palma! Primăria Sectorului 1 s-a înțeles cu AFC Rapid, iar Academia are undă verde spre Liga 3

Marius ANGHEL 19 Apr. 2018, 16:23 Stiri
Au bătut palma!** Primăria Sectorului 1 s-a înțeles cu AFC Rapid, iar Academia are undă verde spre Liga 3

Horia Manoliu, președintele AFC Rapid, a ajuns la o înțelegere de principiu cu primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, și urmează să depună armele în lupta cu Academia Rapid, susțin sursele ProSport. Acum fără personalitate juridică și Certificat de Identitate Sportivă, Academia va fi lăsată să își rezolve problemele înaintea lunii iunie, momentul-limită până la care mai poate să obțină documentele necesare participării la barajul pentru promovarea în Liga 3.

„E adevărat, ne-am întâlnit, sunt discuții în desfășurare, dar încă n-am ajuns la ceva concret și definitiv. Vă dați seama că e vorba între noi de răni care sunt vechi de doi ani”, a confirmat pentru ProSport președintele AFC Rapid, Horia Manoliu. „Deocamdată, într-adevăr, Academia nu are dreptul să joace în barajul de promovare. Dar mai e timp. Dacă se vrea, atunci se va găsi o soluție”, a adăugat Manoliu.

Aceleași surse ProSport afirmă însă că e vorba de o discuție mai avansată decât atât. În acest moment, planul ar fi ca Horia Manoliu să renunțe la acțiunile în instanță, în schimb urmând să primească un loc în Asociația Academia Rapid și funcție în club. „Ar fi vorba de o unire. Sub ce formă, deocamdată, nu știu”, mai explică președintele AFC Rapid. El ar urma, afirmă unele surse, să încaseze și o sumă de bani. Sub ce formă, nu este clar în acest moment.

Ovidiu Burcă, manager general la Academia Rapid, nu a răspuns la apelurile ProSport, pentru a discuta acest subiect.

Chestiunea documentelor este însă puțin mai complicată. Banii, puterea (sportivă și politică), suporterii sunt la Academia Rapid. În același timp, AFC Rapid are mult mai multe legături legale cu răposatul SC FC Rapid SA. O fuziune efectivă nu e posibilă, pentru că AFC Rapid are foarte multe datorii la Fisc și este chiar inactivă fiscal. În același timp, nici AFC Rapid nu are, în această clipă, cu cine fuziona, pentru că Academia Rapid nu există, legal vorbind. N-are personalitate juridică și, deci, nu e recunoscută de statul român.

Rămân deschise celelalte opțiuni. Inclusiv schimbarea denumirii Asociația Rapid Redivivus 2017 în Asociația Academia Rapid și preluarea activității actualului club.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 19 Apr. 2018, 16:23 Stiri
Pe aceeași temă