Robert Ion visează să joace în tricoul FCSB-ului din sezonul viitor: „Domnul Argăseală mă sună după fiecare meci”

Marcator al primului gol în victoria pe care Academica Clinceni, „satelitul” FCSB-ului din Liga 2, a obținut-o cu Sportul Snagov, 2-0 în derby-ul pentru promovarea în Liga 1, atacantul Robert Ion (18 ani) ar putea fi o soluție pentru echipa lui Gigi Becali începând din sezonul viitor.

Academica Clinceni, condusă de Ilie Poenaru, s-a deplasat, ieri, pe terenul din Ghermănești pentru un meci important pe care l-a și câștigat, iar MM Stoica și Valeriu Argăseală au fost prezenți la stadion pentru a-i urmări la lucru pe tinerii fotbaliști pe care FCSB-ul i-a trimis la noul proiect al lui Vasile Geambazi. Dintre toți, s-a remarcat Robert Ion, cel care a deschis scorul și, la finalul partidei, a dezvăluit că se află într-un permanent dialog cu Vali Argăseală, președintele FCSB, privind un potențial salt la echipa mare a vicecampioanei României.

„Sper că am reușit să lăsăm o impresie bună toți cei care am venit de la Steaua (n.r. – FCSB) și mă bucur foarte tare că suntem urmăriți de cei din conducerea Stelei. Este un plus de experiență să joci cu seniori care au meciuri prin Liga 1, este un lucru foarte important că joci la un alt nivel. Mă mai sună domnul Argăseală aproape după fiecare meci”, a declarat Ion, după Snagov – Clinceni 0-2, la microfonul TelekomSport.

Crescut la Sportul, Robert Ion a mai jucat la Regal Sport înainte să ajungă la echipa a doua a vicecampioanei și, ulterior, să fie împrumutat la Clinceni. Acum, el valorează 200.000 de euro.

Robert Ion, Ionuț Dinu, Salvatore Marrone, Alexandru Nicola, Vlad Mihalcea, Ovidiu Horșia, Mihailo Mitrov și Cristian Dumitru sunt jucătorii împrumutați de FCSB la Academica Clinceni.

Celălalt gol al meciului cu Sportul Snagov a fost marcat de Bogdan Barbu, din lovitură liberă, în minutul 54. Bogdan Barbu și Robert Ion au amândoi câte 8 goluri marcate în acest sezon și sunt golgheterii echipei din Clinceni.

22 de meciuri, dintre care în 21 a început ca titular, și 8 goluri sunt cifrele lui Robert Ion în acest sezon la Academica Clinceni

Foto: Academica Clinceni

Pe aceeași temă