Felix Grigore: „La Craiova fotbalul este religie”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2013, 14:28 Diverse
Felix Grigore:**

La final de an, directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a vorbit despre prima parte a campionatului. Echipa olteană a avut un start prost de campionat, însă, după numirea antrenorului Ovidiu Stângă, CS U a avut o revenire spectaculoasă și s-a instalat pe prima poziție a Seriei a II-a.

– S-a pus accent mult pe ideea de proiect. Ce înseamnă, în termeni fotbalistici, un proiect?
– În termen fotbalistici, un proiect înseamnă un nou început. Un început care din punctul nostru de vedere este promițător și, dacă îmi este permis termenul, este de viitor.

– Sunt ingredientele necesare aici la Craiova pentru a realiza ceea ce ați realizat la Urziceni?
– Fără doar și poate. În primul rând, ingredientul necesar este seriozitatea, pentru că fără seriozitate nu poți face nimic în viață, cu atât mai mult în fotbal. Seriozitate înseamnă cuvântul dat să fie respectat, ziua de salariu să fie zi de salariu.

– Contează lucrurile aceastea?
– Contează. În România contează. Pentru că, știți foarte bine sunt multe cluburi care nu-și respectă promisiunile și atunci încep problemele.

– La început, echipa nu a stat chiar pe roze?
– A fost un moment unu, când echipa nu stătea foarte bine. Era la retrogradare. Împreună cu noii antrenori, am reușit – noi într-un procent mai mic, ei – antrenorii și jucătorii într-un procent mai mare, să aducem echipa pe primul loc.

– Vă felicitați acum pentru acele schimbări făcute atunci?
– Da. Se pare că a fost nevoie de un șoc la echipă. Asta nu înseamnă că antrenorii care au plecat nu erau buni. Înseamnă că a fost un șoc necesar, bine-venit. La fotbal nu se pot schimba jucătorii să rămână antrenorul, ci se schimbă antrenorul și rămân jucătorii.

– Se pot compara suporterii de la Urziceni cu  cei de la Craiova?
– Este incomparabil. Când vorbim despre suporteri: ceea ce era la Urziceni și ceea ce este la Craiova. La Craiova fotbalul este religie. Atitudinea lor a fost una normală, a unor suporteri care așa trebuie să se comporte.

– V-ați fi dorit mai mulți suporteri alături de echipă?
– Ne-am fi dorit mai mulți. Tot timpul îți dorești mai mult. Dar dacă stăm să ne gândim că la meciul Stelei de la Galați au fost 2.000 de spectatori, iar Universitatea la primul meci acasă, în divizia B, cu Gloria Bistrița a avut 10.000 de spectatori putem spune că suntem pe deplin mulțumiți.

– Exagerate pretențiile lui Ovidiu cu cei 5 jucători?
– Ovidiu știe cel mai bine. El este profesionistul dintre noi pe ceea ce înseamnă jucători, parte tehnică, și dacă Ovidiu a spus că avem 5 posturi pe care trebuie să vină jucători înseamnă că așa este.

– Care a fost cel mai frumos moment din sezon?
– Cel mai frumos pentru Felix Grigore pe plan personal este faptul că soția mea este însărcinată, iar în plan sportiv este faptul că suntem acum pe primul loc și am intrat în sărbătorile de iarnă fericiți.

– Un moment mai neplăcut a existat?
– A fost atunci, în etapa a treia, când am fost învinși de Reșița. Și după trei etape, deși plecam cu gânduri mari, aveam doar două puncte.

– Un gând pentru suporteri, pentru 2014?
– Pentru 2014 le doresc tuturor multă sănătate și să fie alături de noi pentru că nu-i vom dezamăgi.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 18 Dec. 2013, 14:28 Diverse
Pe aceeași temă