Dulca a început o nouă viață! „Mă întorc la treabă. Trebuie să promovăm”

17 Aug. 2011, 11:57 Diverse
Dulca a început o nouă viață!**

Fostul internațional Cristi Dulca (38 de ani) s-a operat săptămâna trecută pentru extirparea unei tumori din zona abdomenului. Antrenorul Deltei Tulcea vorbește deschis despre problemele sale, iar boala prin care a trecut nu i-a răpit nici zâmbetul și nici pofta de fotbal: „Mă întorc la treabă. Trebuie să promovăm”.

Coșmarul lui Cristi Dulca a început în urmă cu trei ani, pe când era antrenor secund la FC Vaslui. „Am fost diagnosticat cu un cancer testicular. Operația s-a dovedit atunci un succes, dar la începutul acestui an tumoarea a recidivat în zona peritonală. Eram în cantonament cu Delta, în Antalya. Aveam dureri de burtă și slăbeam fără să fac efort. La control mi-au descoperit o tumoare de 12 centimetri. Imediat am început tratamentul cu citostatice la București”, a povestit antrenorul divizionarei secunde Delta Tulcea în ProSport, în urmă cu câteva luni.

De la 12 la 4 centimetri

Dulca n-a lăsat ca teribila veste să-i afecteze cariera și nici viața. A continuat să antreneze și să facă tratament cu citostatice în paralel. Tumoarea a ajuns de la 12 la 4 centimetri, iar săptămâna trecută s-a operat pentru a scăpa definitiv de cumplita boală. „Această problemă face parte din viața mea. Este neplăcut, dar asta este. Fiecare trece prin greutăți în viață. La mine a fost această problemă și trebuie să mă lupt cu ea”, mărturisește Dulca, la aproape două săptămâni de la operație.

Fostul fundaș al echipei naționale de la Mondialul din 1998 vorbește deschis despre problema sa, ba chiar are puterea să zâmbească. „Au fost zece zile grele, dar acum mă simt mai bine. Chiar vreau să merg cu fiul meu să-l duc la antrenament. Doctorii spun că operația a reușit și trebuie doar să am grijă de mine. Mi s-a luat o piatră de pe inimă. Sper să fie ultima operație din viața mea”, recunoaște fostul internațional, acum antrenor în eșalonul secund, la Tulcea.

Cantonament și apoi operație

Tehnicianul s-a implicat în problemele echipei sale, Delta, și înainte, și imediat după operație. Dulca spune că a ținut legătura cu jucătorii și secunzii săi și de pe patul de spital. „Am făcut prima dată cele două cantonamente și abia apoi m-am operat. Am vorbit tot timpul cu ei. Abia aștept să mă întorc miercuri la echipă”, spune Cristi Dulca, obiectivul său fiind promovarea în Liga I. „Obiectivul e promovarea, dar va fi greu, pentru că Viitorul Constanța, Botoșani, Dunărea Galați și Poli Iași au echipe bune”, crede antrenorul.

Rapid s-a văzut că a adus jucători importanți, dar depinde de cum vor juca. Sper să se califice toate echipele, să mai creștem în Europa
Cristi Dulca, antrenor Delta Tulcea

Eram antrenor la Vaslui când am jucat cu Slavia Praga. Sparta este o echipă poate și mai bună decât Slavia și îi va fi greu, dar nu imposibil, să se califice

Cristi Dulca, antrenor Delta Tulcea

Fiecare trece prin greutăți în viață. Doctorii spun că operația a reușit. Mă doare puțin, dar îmi voi reveni
Cristi Dulca, antrenor Delta Tulcea

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

17 Aug. 2011, 11:57 Diverse
Pe aceeași temă