Discurs sincer al lui Cristi Dulca, după eșecul din prima etapă. „Când pierzi cu o nou-promovată nu te poți considera o echipă care luptă să revină în Liga 1”

Octavian Vasilescu 07 Aug. 2019, 10:41 Campionat
Discurs sincer al lui Cristi Dulca, după eșecul din prima etapă.**

Antrenorul Universității Cluj, Cristi Dulca, le promite supoterilor că echipa va arăta mai bine în partidele următoare. „U” Cluj a pierdut cu 2-0 în prima rundă, pe terenul nou-promovatei CSM Reșița.

Dulca spune că e bucuros să antreneze din nou echipa sa de suflet și promite că va pune lucrurile în ordine: „Nu este un moment ușor, deoarece sezonul trecut s-a ratat promovarea, motiv pentru care în clipa de față există frustrare atât în rândul suporterilor, cât și al jucătorilor. Am început, însă, un nou drum și este important să ne organizăm foarte bine, să formăm un nou grup, chiar dacă au venit mulți jucători. Nu ne așteaptă nici pe departe o misiune ușoară, dar vom aborda fiecare partidă numai la victorie.

Nu mă așteptam la acest început, la acest scor, până la urmă. Am pierdut un meci cu o nou-promovată, totul după ce am parcurs un cantonament foarte bun în Slovenia, cu meciuri amicale reușite, iar echipa s-a pregătit exemplar. Dacă ne uităm la primul „11” de la Reșița, am aliniat doar patru străini. Desigur, nu cred că acesta a fost motivul rezultatului, dar, într-adevăr, omogenizarea echipei durează mai mult. Achizițiile au calitate, însă jocul s-a pierdut pe două faze fixe, deși am pregătit destul de bine acest detaliu. Din păcate, acesta este fotbalul, dar să nu uităm că a fost doar prima etapă. Nu e nimic pierdut, trebuie să ne reparăm greșelile, iar Universitatea va arăta mai bine în următoarele etape.

E neplăcut să fii lipsit de aportul suporterilor. A fost acel episod regretabil din timpului meciului tur cu Hermannstadt, de la baraj, dar trebuie să trecem cu bine peste aceste jocuri de la Târgu Mureș, care sper să fie cât mai puține. Îmi doresc să se refacă repede gazonul de pe Cluj Arena, iar când ne vom întoarce acasă să avem un avans considerabil și să ne bucurăm alături de fanii noștri.

Trebuie să fim realiști. Când pierzi cu o nou-promovată nu te poți considera o echipă care luptă să revină în Liga 1. Le-am spus băieților că trebuie să fie muncitori, modești, să trateze fiecare meci extrem de serios, indiferent de numele adversarului și, bineînțeles, să legăm victorii, pentru a ne îndeplini obiectivul.

Mi-aș dori să mai aducem doi jucători până la încheierea perioadei de transferuri.

Le înțeleg supărarea suporterilor, mai ales că s-a ratat promovarea, dar îmi doresc să creadă în noi. Am fost în tribună, am fost alături de ei la multe meciuri, știu cum trăiesc și cum o susțin pe Universitatea. Îi vrem alături și la bine și la rău, deoarece toată lumea dorește binele echipei. Am demonstrat de atâtea ori că împreună suntem mai puternici”, a spus Dulca, într-un interviu acordat pentru site-ul clubului.

„U” Cluj a mai promovat în Liga 1, sub comanda lui Dulca, în sezonul 2009/2010. În sezonul precedent, „U” Cluj a fost învinsă de FC Hermannstadt, scor 2-1 la general, în barajul pentru accederea în Liga 1. Dulca a fost prezent în sectorul oaspeților, la jocul retur, câștigat cu 1-0 de „U” Cluj. Sibienii au rămas în Liga 1 grație succesului cu 2-0 din tur, de pe Cluj Arena.

Octavian Vasilescu 07 Aug. 2019, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă