Cristi Dulca îl vrea și pe fiul său la „U” Cluj: „E un vis devenit realitate”. Pe cine își dorește în staff, ce schimbări anunță în lot și ce spune despre duelul cu Rapid

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jun. 2019, 18:47 Actualizat: 21 Jun. 2019, 19:06 Bursa transferurilor

Noul antrenor al Universității Cluj anunță schimbări importante în lot. Majoritatea jucătorilor trecuți de 30 de ani vor pleca, iar Dulca vrea să aducă fotbaliști din Liga 1 sau din străinătate pentru a pregăti echipa de promovare.

„E un vis devenit realitate. Sunt foarte fericit că m-am întors acasă după șapte ani, pentru că ultima dată am fost în Liga 1, într-o perioadă cu mari probleme, cu multe dificultăți la echipă. Din fericire, acum este un club cu stabilitate. Universitatea Cluj ar trebui să ajungă în Liga 1, pentru că acolo îi este locul. Acest campionat este mult mai dificil, pentru că s-au înscris în lupta pentru promovare vreo șase-șapte echipe, dar vom lupta pentru asta. Va fi un proiect, pot să zic nou, pentru că vor fi multe schimbări și la nivel de bancă tehnică și la nivel de jucători. Încercăm să aducem jucători care au jucat la Liga 1, chiar și din străinătate, pentru că trebuie să ne pregătim de acum de Liga 1”, a spus Dulca, cel care ar putea să-i convingă și pe cei de la Swansea să-l lase la „U” Cluj pe fiul său, Marco Dulca, mijlocaș care a jucat în șapte partide în campania de calificare la Euro a naționalei de tineret: „E foarte greu de spus, pentru că Marco mai are contract un an de zile. Ne-am gândit și la varianta asta, dar vom vedea”.

Discuții cu Cojocaru, Pojar și un preparator fizic

Dulca spune că încearcă să aducă un preparator fizic important și vorbește despre importanța acestuia într-o echipă.

Mircea Cojocaru și Cristi Pojor ar putea fi colaboratorii acestuia. „Lucrăm și la lot și la staff, vreau să aduc un preparator fizic foarte bun, dar, deocamdată, nu pot să spun nimic. Mircea Cojocaru sigur că va rămâne lângă mine, am vorbit și cu Cristi Pojar. Sunt oameni cu experiență, care au ani grei la Universitatea Cluj. Vom mai completa stafful cel mai important este preparatorul fizic”, a spus Dulca.

„Nu pot să urez baftă Rapidului”

Fostul căpitan al Rapidului se va duela în noul sezon al Ligii 2 și cu giuleștenii lui Pancu pentru promovarea în Liga 1. „Rapid a promovat, au un proiect, nu pot să le urez baftă. Din păcate a semnat acum două săptămâni, asta este. Mă bucur că Liga 2 este mult mai puternică, asta înseamnă că sunt echipe cu stabilitate și lucrurile încep să se miște. Este cea mai puternică perioadă a Ligii 2”, a spus Cristi Dulca, care și-a început al treilea mandat la „U” Cluj.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jun. 2019, 18:47 Actualizat: 21 Jun. 2019, 19:06 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă