Doliu la Miercurea Ciuc! Un fost jucător al echipei, trecut și pe la FC Argeș, a încetat din viață

Liga2.ro 12 Jun. 2020, 13:43 Diverse
Doliu la Miercurea Ciuc! Un fost jucător al echipei, trecut și pe la FC Argeș, a încetat din viață

FK Csikszereda este în doliu, după ce unul dintre foștii ei jucători din anii ’70-’80 a încetat din viață zilele trecute. Este vorba despre Csaba Vajna, care a decedat la vârsta de 71 de ani la spitalul din Sighișoara. Acesta a evoluat, în cariera sa, inclusiv la FC Argeș Pitești.

Csaba Vajna, care a evoluat ca mijlocaș ofensiv, a început fotbalul la Sighișoara, apoi a ajuns la FC Argeș, iar ulterior a evoluat pentru Textila Odorheiu Secuiesc, Viitorul Gheorgheni și Tractorul Miercurea Ciuc, actuala FK Csikszereda, pentru aceasta din urmă evoluând la finalul anilor ’70 și începutul anilor ’80. Cel mai înalt nivel al ligii în care a evoluat a fost Divizia B.

”Csaba Vajna s-a născut pe 12 noiembrie 1949 la Sedriaș (acum Mureni, sat din comuna Vânători, din județul Mureș), în apropiere de Sighișoara. Prima sa echipă a fost Vasas din Sighișoara, dar talentul său a fost remarcat rapid, fiind tânăr, de asemenea, a fost invitat să se alăture grupei sale de vârstă de la FC Argeș Pitești. Nu a jucat în prim-plan, dar a făcut o impresie de durată în divizia a doua, a jucat și la Textila Odorheiu Secuiesc din Divizia B și în echipa Viitorul Gheorgheni, în anii ’70. A ajuns la Miercurea Ciuc în jurul anului 1978/1979, unde a jucat ca mijlocaș până la începutul anilor ’80. A fost un participant obișnuit la întâlnirile Old-Boys din Miercurea Ciuc.

Clubul nostru își exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor. Odihnească-se în pace”, a scris FK Csikszereda pe site-ul oficial.

Secretarul AJF Harghita, Levente Papp, vărul lui Csaba Vajna, a spus pentru szekelyhon.ro că ruda sa se stabilise în satul natal de lângă Sighișoara și să pe timpul iernii a fost internat cu probleme pulmonare. A fost externat, iar de când reinternat, iar miercurea trecută a decedat.

Întâlnire old-boys la Miercurea Ciuc, în 2011. În rândul de sus, al patrulea din dreapta este Csaba Vajna. În fotografia principală a articolului, făcută în 2012, Csaba este al doilea din dreapta, pe rândul de sus. Foto: Jozsef Kopacz
Liga2.ro 12 Jun. 2020, 13:43 Diverse
Pe aceeași temă