Dică, noua țintă a suporterilor piteșteni după anunțul că FCSB se mută pe „Nicolae Dobrin”. Fanii au scos la lumină o poză din trecutul antrenorului: „Nicule, nu ajuți deloc tinerii”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 09:38 Diverse
Dică, noua țintă a suporterilor piteșteni după anunțul că FCSB se mută pe

Fanii echipei FC Argeș au publicat pe rețelele de socializare un nou comunicat „tăios” cu privire la venirea FCSB-ului la Pitești, orașul în care vicecampioana urmează să-și dispute partidele de pe teren propriu, oadată cu închiderea Arenei Naționale pentru refacerea gazonului.

De data aceasta, cel vizat este Nicolae Dică. Piteștenii au reamintit de o declarație de dragoste a antrenorului celor de la FCSB față de clubul unde și-a început cariera de jucător: „Steaua… este doar clubul unde joc acum. Eu voi rămâne pentru totdeauna vultur alb-violet și voi încerca să zbor spre culmi având sufletul vopsit în aceste două culori. FC Argeș va rămâne singurul club pe care îl voi iubi cu adevărat”, ar fi spus tehnicianul FCSB-ului în 2004.

Acum, la 14 ani distanță de la acest moment, suporterii celor de la FC Argeș îl acuză pe Dică de „infidelitate”, dar și de faptul că nu va ajuta Piteștiul cu aducerea actualei sale echipe în orașul natal.

„În imagine sunt două afirmații care acum par fanteziste, dar citite în 2004 erau un motiv de mândrie pentru fanii argeșeni. Între timp lucrurile s-au schimbat. Nicu a performat în carieră, a promovat echipa Piteștiului în Liga a 2-a și a plecat la București să devină mare antrenor, înțelegând că la FC Argeș e greu să mai crească din moment ce echipa nu avea drept de promovare.

Ce nu ai înțeles tu, Nicule, e că după ce echipa a devenit FC Argeș, noi, suporterii, am venit lângă echipă, realizând că mirajul FC Argeș nu mai este doar o promisiune electorală, iar din acel moment echipa a redevenit un brand al Piteștiului și echipa fanion a argeșenilor. Vrem să înțelegi ceva. Nu ajuți nici Piteștiul, nici FC Argeș, prin aducerea echipei FCSB în oraș. Nu ajuți deloc tinerii care vor să devină vulturi alb-violeți. Nu ne ajută cu nimic meciurile astea în drumul spre promovare. Nu ne ajută nici chiria, că nu se duce la club. Nu ne ajută că ne muți meciurile în timpul săptămânii ca să jucați voi duminica în nocturnă.

Această mutare te ajută doar pe tine, că știi ca la Pitești nu o să te mai conteste lumea. Îți dăm un sfat. Dacă vrei să ajuți Piteștiul și FC Argeș, implică-te și căută finanțatori. Fă lobby pentru FC Argeș la televiziunile unde te duci. NU NE PUNE PIEDICI! NU NE ADUCE ACASĂ‚ O ECHIPĂ‚ CARE NU REPREZINTĂ‚ ORAȘUL! NU STRICA MUNCA PE CARE O DEPUNEM CU GREU CA SĂ‚ FACEM DIN NOU PITEȘTIUL ALB-VIOLET!

P.S.: Și știi pe cine nu ajuți? Pe Marco, fiul tău, care crește alături de o generație frumoasă de vulturași cu care ne mândrim. Campionii noștri. Pe ei îi ajută ca piteștenii să fie alături de FC Argeș, ca să simtă și ei când vor debuta, ce ai simțit tu când un stadion întreg cânta pentru FC Argeș și se urca pe gard la golurile tale”, a fost comunicatul suporterilor piteșteni.

Nicolae Dică este antrenorul care a promovat echipa SCM Pitești, redenumită apoi FC Argeș, în Liga 2, după ani buni în care s-a zbătut în Liga 3. Imediat după accederea în eșalonul secun, fostul mijlocaș a fost ofertat să o preia pe FCSB și nu a stat pe gânduri.

Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 09:38 Diverse
Pe aceeași temă