Daniel Pancu vrea cetățenie turcă și să antreneze în Țara Semilunei: „Sunt mult mai respectat în Turcia decât în România. Am mai fost de două ori aproape”

Marius ANGHEL 30 Dec. 2019, 12:24 Diverse
Daniel Pancu vrea cetățenie turcă și să antreneze în Țara Semilunei:**

După Gigi Becali, finanțatorul FCSB, care a spus că vrea să își ia pașaport de Grecia, și Marius Șumudică, antrenorul echipei Gazișehir Gaziantep, care se gândește să ceară cetățenie turcă, și Paniel Pancu ia în calcul să dobândească și o altă cetățenie. Antrenorul Rapidului și-ar dori ca după ce obține licența Pro să antreneze în Turcia, acolo unde se simte mult mai respectat decât în România.

„Și eu pot face oricând demersuri (n.r. – întrebat dacă va face la fel ca Marius Șumudică, să ceară cetățenia turcă), dar încă nu am licența Pro, abia am obținut licența A, deci e posibil ca pe viitor să se întâmple. Eu am mai fost de două ori aproape de a lua cetățenia turcă, e a doua mea țară, sunt mult mai respectat în Turcia decât în România și cu siguranță îmi doresc să antrenez acolo”, a declarat Daniel Pancu pentru TelekomSport.

Ca fotbalist, Daniel Pancu a jucat în cariera sa pentru două cluburi din Turcia, la Beșiktaș (2002-2005) și Bursaspor (2006-2007). Pe lângă evoluțiile sale pentru Beșiktaș, „Pancone” a rămas în amintirea fanilor acestei echipe și datorită meciului cu Fenerbahce, disputat în 2005, când, după ce antrenorul său făcuse toate schimbările, iar portarul Oscar Cordoba a fost eliminat, Pancu a intrat în poartă în ultimele minute. În acel joc a fost aproape să apere un penalty și a avut alte intervenții decisive, care au determinat fanii să-i pună porecla de „pantera din Kadikoy”. Ulterior, clubul a scos la vânzare tricouri cu numărul 1 și numele lui Pancu imprimat pe spate, unele care au avut mare succes printre suporteri.

Nota pe care și-o dă până acum ca antrenor: „Undeva de 7-7,5, deci există posibilități de creștere”

Altfel, după o primă jumătate de sezon ca antrenor la nivelul Ligii 2, Daniel Pancu a spus și ce notă și-ar da până în acest moment al carierei sale.

„Sunt undeva de 7-7,5, deci există posibilități de creștere. Anul acesta a fost cel mai obositor din cariera mea, jucător plus antrenor, îmi doresc foarte mult să mă odihnesc, să dorm cât mai mult, să stau, o să beau și eu un pahar de vin cu prietenii, să mâncăm ceva interzis la sportivi, relaxare totală și de pe 1-2 ianuarie ne întoarcem toate gândurile și energiile spre atingerea obiectivului care o să însemne din nou multă, multă muncă”, a mai spus antrenorul Rapidului pentru sursa citată.

Rapid iernează pe locul 3 în Liga 2 după 21 de etape, cu 35 de puncte, la șase puncte în spatele liderului UTA și la două de CS Mioveni.

Marius ANGHEL 30 Dec. 2019, 12:24 Diverse
Pe aceeași temă