Daniel Bălan și-a pus ghetele în cui, însă nu stă departe de fotbal. Fostul fundaș al Forestei a fost numit antrenor la o echipă care vrea să revină în prim-plan

Marius ANGHEL 17 Mar. 2017, 18:37 Diverse
Daniel Bălan și-a pus ghetele în cui, însă nu stă departe de fotbal.** Fostul fundaș al Forestei a fost numit antrenor la o echipă care vrea să revină în prim-plan

Daniel Bălan (37 ani) și-a găsit repede ocupație după ce a încheiat conturile cu Foresta Suceava în urmă cu două săptămâni. Fostul internațional de tineret a ajuns la un acord pentru a pregăti formația Bucovina Rădăuți, liderul Ligii a 4-a sucevene, având drept obiectiv promovarea în eșalonul al treilea.

„S-a încheiat un capitol în viața mea. Acum am început o nouă etapă a carierei, cea de antrenor, unde sper să am aceleași satisfacții de care am avut parte ca jucător. Vreau să o iau pas cu pas și cred că la Rădăuți pot realiza lucruri frumoase. Am un lot competitiv, condițiile sunt bune, iar Consiliul Local ne susține. Sper să reușim promovarea pentru că Rădăuțiul merită o echipă de fotbal competitivă, care să facă cinste orașului”, a declarat Daniel Bălan, care va activa doar ca antrenor la Bucovina, nu și ca jucător.

Tehnicianul Forestei, Cristi Popovici, a ținut să-i ureze baftă fostului său elev la aflarea veștii că acesta a îmbrățișat meseria de antrenor. „Îi doresc succes lui Daniel. Antrenoratul este o meserie dificilă, în care nu depinzi numai de tine. Ca tehnician poți să ai parte de satisfacții, dar și de multe nopți nedormite”, a precizat Cristi Popovici.

În vârstă de 37 de ani, Daniel Bălan a ajuns la finalul unei cariere fructuoase de jucător. În România a evoluat pentru formații importante, precum Steaua, alături de care și-a trecut în palmares două titluri de campion și două Supercupe, FC Vaslui, FC Argeș sau FC Botoșani. Timp de șase ani Bălan a jucat în străinătate, în Cipru și Rusia, fiind legitimat la Omonia Nicosia, Alki Larnaca, Aris Limassol și Energiya Khabarovsk.

Daniel Bălan a fost antrenor interimar pentru o scurtă perioadă de timp, sezonul trecut, și la Rapid CFR Suceava, actuala Foresta.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 17 Mar. 2017, 18:37 Diverse
Pe aceeași temă