Dacia Unirea a lansat proiectul „Fotbalul juvenil brăilean – educație prin sport”. Belodedici a fost invitatul special

Marius ANGHEL 27 Sep. 2016, 12:22 Diverse

Câteva sute de copii au participat, luni, la cele două evenimente, de la Cireșu și de la Școala 19 din cartierul Brăilița, organizate de Dacia Unirea în cadrul proiectului „Fotbalul juvenil brăilean – educație prin sport”, finanțat de Consiliul Județean Brăila.

La ambele au fost prezenți șefii, antrenorii clubului brăilean și fostul internațional Miodrag Belodedici, fotbalist care a câștigat două ediții ale Ligii Campionilor, dar și Sorin Frunză, care, de asemenea, a avut prezențe în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni.

La Cireșu, aproape toți elevii școlii din localitate au participat la deschiderea acestui proiect. Antrenorii centrului de copii și juniori de la Dacia Unirea, Cătălin Teodor și Adrian Baldovin, au condus un antrenament demonstrativ la care au participat atât elevii școlii din Cireșu cât și fotbaliștii juniori C de la clubul brăilean, apoi a urmat un joc amical la care au asistat primarul comunei Cireșu, Radu Popa, și vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionel Epureanu. Lovitura de începere a partidei a fost dată de libero-ul generației de aur, Miodrag Belodedici. La finalul acțiunii, copiilor le-au fost împărțite obiecte promoționale, postere cu echipa de fotbal Dacia Unirea. De asemenea clubul brăilean a oferit  școlii 10 mingi de fotbal.

Dacă la Cireșu au fost în jur de 300 de elevi, la Școala nr. 19, unde evenimentul a început la ora 14:00, au participat numai elevii claselor V-VIII. Aici, la miuță, pentru echipa Școlii nr. 19 au evoluat Miodrag Belodedici, Adrian Baldovin și Costel Roșu, iar jocul a fost spectaculos și cu multe goluri.

„Mă bucur să văd copiii jucând fotbal, de aceea am acceptat cu plăcere invitația clubului Dacia Unirea. Eu consider că prin astfel de evenimente vom reuși să smulgem copiii din fața calculatoarelor și să-i readucem pe terenurile de sport, să avem copii sănătoși în primul rând”, a declarat cu acest prilej Miodrag Belodedici.   

„Așa cum am mai spus, motivația organizării unei astfel de caravane este dată de faptul că fotbalul brăilean are o nevoie acută de o creștere a vizibilității. Vrem să trezim interesul copiilor să practice acest sport. Eu consider că aceste acțiuni și-au atins scopul”, a declarat Vasile Popa, vicepreședintele Daciei Unirea.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 27 Sep. 2016, 12:22 Diverse
Pe aceeași temă