CULISE | Excluderea lui Bud din lot pe motiv de beție și implicarea conducerii de a-l reabilita pe jucător, motivele care au dus la despărțirea lui Erik Lincar de Turris

Marius ANGHEL 05 Oct. 2019, 10:30 Diverse

Erik Lincar (41 de ani) a fost lapte și miere până când și-a obținut rezilierea de contract pe cale amiabilă de la Turris Oltul Turnu Măgurele. Înainte de acest lucru, fostul stelist nu a dorit să explice motivele rupturii de echipa pe care a promovat-o în Liga 2 și a urcat-o pe primul loc.

ProSport a aflat însă că relația dintre antrenorul Erik Lincar și conducerea clubului a devenit tensionată după excluderea din lot a lui Cristian Bud (34 de ani), atacant adus în vară la echipă. În ciuda deciziei antrenorului, inițial aprobate de patronul Valentin Dragnea, jucătorul a fost iertat rapid de acesta din urmă și dorit din nou pe teren. Cum Lincar nu a acceptat ca președintele clubului să se bage peste el, s-a ajuns la „cuțite”.

Lincar și-a dorit cu orice preț ca Bud să plece de la Turris, ba chiar a fost dispus să îi pătească din banii săi conducerii clubului clauza rezilierii de contract a atacantului campion cu CFR Cluj. Ulterior, Lincar a dezvăluit public acest lucru și a recunoscut că asta fost motivul principal pentru care el a plecat de la Măgurele.

„Relațiile din ultima perioadă cu președintele clubului se deterioraseră. A fost vorba, în principal, de situația lui Cristi Bud după decizia mea de a-l scoate din lot. Nu s-a putut, iar eu nu pot trece peste niște principii. Sunt liber, acum, și aștept o ofertă care să mă motiveze din nou. M-am oferit chiar să îi plătesc conducerii clauza de reziliere a contractului jucătorului, dacă asta era problema principală”, a spus Erik Lincar, la Sport Total FM.

Beția lui Bud: motivul excluderii din lot și declanșarea rupturii dintre Lincar și conducere

ProSport a aflat de unde a plecat conflictul dintre Cristi Bud și Erik Lincar. Ei bine, în urmă cu mai bine de trei săptămâni, mai mulți jucători ai echipei din Turnu Măgurele ar fi ieșit în oraș la o bere, iar aceștia se pare că nu ar fi avut acordul antrenorului principal.

Lui Lincar i-a ajuns la urechi informația că Bud ar fi băut peste măsură și că ar fi fost, totodată, capul răutăților. Ulterior, a doua zi, în vestiar, Bud a fost certat de antrenor și a fost anunțat că este exclus din lot, spun sursele ProSport. Fostul atacant al CFR-ului a susținut că el nu a băut peste măsură, deoarece era cu mașina personală.

„Se pare că au fost unele acte de indisciplină. Eu, de când am venit la Turnu, de anul trecut, am impus un cod al eticii, să zic așa, și nu accept niciun fel de evadări sau deraieri de la acest cod”, spunea despre excluderea lui Bud antrenorul Erik Lincar, pentru gsp.ro, la finalul meciului în care Turris-Oltul câștiga cu 2-1 meciul cu SC Popești Leordeni și obținea calificarea în 16-imilei Cupei României. „Eu respect decizia antrenorului și mă voi conforma ei. Consider în continuare că este unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat. Nu consider că abaterile au fost atât de mari încât să fiu exclus din lot, era reacția lui Cristi Bud pentru Liga2.ProSport.ro.

Dar Lincar nu a vrut să audă nicio scuză și nu s-a răzgândit față de decizia luată. După ce Bud a fost îndepărtat, iar Lincar a anunțat că demisonează, fostul atacant al CFR-ului a încercat să discute telefonic cu antrenorul său, dar acesta nu a mai dorit să îi răspundă.

Bud: „Domnul Erik Lincar și a fost de acord să revin la echipă”

După plecarea lui Erik Lincar, Cristian Bud a fost reprimit la antrenamentele echipei Turris Oltul, așa cum își dorea conducerea. Acesta a și fost motivul care l-a făcut pe antrenor să plece.

Oficial, jucătorul a spus că totul este doar o coincidență și că motivul plecării lui Lincar nu poate avea legătură cu el. „Am fost exclus din lot pe motive de disciplină știute doar de domnul Erik Lincar. Săptămâna trecută am avut o discuție cu domnul președinte, iar joi cu domnul Erik Lincar și a fost de acord să revin la echipă. Toți jucătorii am observat că domnul Lincar a avut mână liberă. Nu s-a băgat nimeni peste domnul Lincar. Dădea inclusiv primele de joc. El venea cu banii și decidea cât primeau rezervele neutilizate sau un jucător care intra din postura de rezervă și marca. N-am văzut niciodată un conducător să intre în vestiar. Domnul Lincar decidea absolut tot la echipă, a spus Cristi Bud pentru Liga2.ProSport.ro.

6 meciuri, dintre care în patru a fost utilizat ca titular, și 1 gol sunt realizările lui Cristian Bud în acest sezon pentru Turris-Oltul. Din etapa a 7-a n-a mai fostutilizat, fiind exclud din lot.

Articol scris de Daniel VLAD

Marius ANGHEL 05 Oct. 2019, 10:30 Diverse
Pe aceeași temă