Alexandru Bourceanu revine pe gazon, la trei ani și jumătate de la despărțirea de Gloria Buzău. Va lupta pentru promovare alături de Cristi Bud, împotriva lui Florin Costea și Măzărache. ”Nici eu nu știu de ce am decis să revin pe teren”

Daniel VLAD, Silvian BĂDULESCU 20 Apr. 2023, 21:14 Liga 4
Alexandru Bourceanu revine pe gazon, la trei ani și jumătate de la despărțirea de Gloria Buzău. Va lupta pentru promovare alături de Cristi Bud, împotriva lui Florin Costea și Măzărache. ”Nici eu nu știu de ce am decis să revin pe teren”

Alexandru Bourceanu (38 de ani) revine pe terenul de fotbal la aproape trei ani și jumătate de la momentul în care s-a retras.

Dublul campion cu FCSB a semnat un contract cu Speed Academy Pitești, a doua clasată din Liga a 4-a Argeș, echipă care are ca obiectiv promovarea și îl mai are în lot, printre alții, pe Cristian Bud (37 de ani), dublu campion cu CFR Cluj, cât și o dată campion în Republica Moldovan, cu Milsami Orhei.

Ultima dată, Bourceanu a evoluat în Liga 2, la SCM Gloria Buzău, actuala Gloria Buzău, în 7 meciuri disputate în lunile noiembrie-decembrie din 2019.

Bourceanu, după ce a semnat cu Speed Academy Pitești: ”Nici eu nu știu de ce am decis să revin pe teren”

Alexandru Bourceanu a reacționat în exclusivitate pentru ProSport după ce a ales să revină pe terenul de fotbal la aproape 38 de ani, pe care îi va împlini pe data de 24 aprilie 2023, și a semnat cu Speed Academy Pitești.

Mijlocașul a spus că i-a fost dor de sportul rege și a simțit că încă mai poate face față rigorilor unei partide de fotbal.

La Speed Academy Pitești, Bourceanu îl va avea coechipier și pe Cristi Bud, iar formația sa are ca obiectiv promovarea în Liga 3 și se luptă în acest final de sezon pentru un loc de baraj cu ACS ARO Muscelul Câmpulung, echipa pentru care evoluează Florin Costea sau Simon Măzărache.

”Îmi era dor de fotbal și am simțit că încă mai pot să joc. Dar, dacă e să mă întrebi serios, nici eu nu știu de ce am decis să revin pe teren, deși cei care mi-au propus să revin m-au convins foarte repede. Însă, voi juca cât voi mai putea. Am simțit ca pot să mai joc 11-11 și am decis până la urmă să îi dau noii mele echipe o mână de ajutor.

Că voi juca împotriva lui Florin Costea sau că nu voi juca împotriva lui nu e atât de important. Nici nu știu peste ce oponenți voi da. Important este să îmi fac treaba cât mai bine și să îmi ajut echipa”, a spus Alexandru Bourceanu.

Bourceanu are șase trofee, toate câștigate cu FCSB. Ultima dată a jucat în Liga 2, la Gloria Buzău

Speed Academy Pitești, echipa care l-a legitimat pe Alexandru Bourceanu, se află pe locul al 2-lea în clasamentul Ligii a 4-a Argeș după 24 de etape și 22 de meciuri disputate. Are 63 de puncte și se află la trei lungimi în urma liderului ACS ARO Muscelul Câmpulung, cu care va avea meci peste două etape, la 29 aprilie, pe teren propriu.

Bourceanu juca ultima dată la nivel profesionist la Gloria Buzău, sub comanda lui Ilie Stan, la finalul anului 2019. După șapte meciuri disputate în tricoul trupei din Crâng, Bourceanu se despărțea de Gloria și spunea că a decis să renunțe la cariera de fotbalist și să se concentreze pe antrenorat.

Dunărea Galați, Oțelul Galați, Poli Timișoara, FCSB (în două perioade), Trabzonspor (Turcia), Arsenal Tula (Rusia), Dunărea Călărași și Gloria Buzău sunt echipele pe care Bourceanu le are în CV, ca fotbalist. A câștigat două titluri de campion (2013, 2015), o Cupa României (2015), două Cupa Ligii (2015, 2016) și o Supercupă (2014), toate cu FCSB. Mijlocașul are 26 de selecții la naționala României.

Cristian Bud, după ce a devenit coechipier cu Bourceanu: ”Ne dorim foarte mult să promovăm”

Cristian Bud a oferit, la rândul său, o reacție în exclusivitate pentru ProSport, după ce Bourceanu i-a devenit coechipier la Speed Academy Pitești.

Atacantul a subliniat că în etapele rămase, toți cei aflați la echipă își vor da sufletul pentru a atinge obiectivul suprem al echipei, și anume calificarea la baraj și ulterior promovarea în Liga 3.

”14 trofee sunt enorm de multe într-o carieră. Alex are trei titluri cu Steaua și eu am trei cu CFR. Asta denotă că am fost fotbaliști și am făcut ceva în carierele noastre. Înseamnă enorm de mult și pentru o echipă de Liga 1 asta, dar pentru o echipă de Liga 4.

Ne dorim foarte mult să promovăm și de asta am insistat foarte mult să vină Alex la echipă. Împreună cu tot lotul pe care îl avem și cu ajutorul lui Dumnezeu sunt sigur că o să promovăm. Nu trebuie să îmi dea mie assisturi Alex. Importantă este victoria, mai puțin cine înscrie si cine cui pasează.

Până la urmă nu contează ce am fost sau ce am făcut în cariera noastră. Important este ce o să facem în aceste meciuri care ne-au mai rămas. Împreună cu colegii noștri care sunt băieți foarte buni și fotbaliști extrem de talentați, să ducem echipa asta unde ne dorim cu toții. Prima dată la baraj și după în Liga 3, a declarat Bud.

Daniel VLAD, Silvian BĂDULESCU 20 Apr. 2023, 21:14 Liga 4
Pe aceeași temă