Cu Pânzaru ca principal, CF Brăila a avut cel mai bun sezon al ei de la revenirea în Liga a II-a!

Marius ANGHEL 21 Dec. 2012, 10:13 Diverse
Cu Pânzaru ca principal,** CF Brăila a avut cel mai bun sezon al ei de la revenirea în Liga a II-a!

Odată cu numirea în funcția de antrenor principal a lui Alin Pânzaru, în locul lui Ion Viorel, cel care a „dezertat” și a plecat astă vară la CS Otopeni, destui de mulți suporteri brăileni au privit cu scepticism noua numire de la CF Brăila. Dar Alin Pânzaru, un antrenor foarte tânăr care în sezonul trecut încă mai juca în teren pentru alb-albaștri, a reușit în numai câteva luni de la instalare să facă din echipa fanion a Brăilei o formație destul de redutabilă care acum are șanse mari să promoveze în prima ligă la aproximativ 20 de ani de la retrogradarea Daciei Unirea de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Nu de alta, dar după prima parte a campionatului ligii secunde CF Brăila se află pe locul al doilea (după Sportul Studențesc) cu 23 de puncte, aceasta fiind cea mai mare performanță înregistrată de gruparea de la Dunăre, de la promovarea ei din liga a III-a și până în prezent, chiar dacă este singura echipă dintre primele opt clasate care golaverajul negativ: 20-22!

La acest golaveraj negativ au contribuit din plin cele două eșecuri pe care CF Brăila le-a suferit la Sportul Studențesc (0-4) și la Delta Tulcea (0-6), pentru că altfel gruparea antrenată de Alin Pânzarui ar fi avut și ea un golaveraj pozitiv! Au mai fost și alte două sincope pe teren propriu, un 2-2 cu Unirea Slobozia și un 2-3 cu Săgeata Năvodari, ambele suferite după ce brăilenii au condus (în ambele situații) cu scorul de 2-0! Dar foarte bună a fost evoluția brăilenilor în finalul turului de campionat al ligii secunde, deoarece CF Brăila a obținut nu mai puțin de cinci victorii și un rezultat de egalitate, fapt care a înflăcărat mințile iubitorilor fotbalui din Brăila că echipa poate promova în prima ligă! Dar gruparea brăileană s-a calificat și în optimile Cupei României la fotbal după ce a eliminat în „16″-imi pe Viitorul Constanța după un 6-5 la loviturile de departajare, fiind eliminată apoi după un 0-3 la Galați cu Oțelul din localitate.

Dar iată pe scurt rezultatele obținute de CF Brăila pe parcursul actualului tur de campionat al ligii a doua, cu marcatorii brăileni în fiecare meci, doar două fiind partidele în care brăilenii nu au punctat:

   etapa I-a: 4-2 la Chindia Târgoviște (Câmpeanu, Rusu, Bălțoi și Pungă)
   etapa a II-a: 2-2 cu Unirea Slobozia (Rusu 2)
   etapa a III-a: a stat
   etapa a IV-a: a stat
   etapa a V-a: 2-3 cu Săgeata Năvodari (Bălțoi, Bosoi)
   etapa a VI-a: 0-4 la Sportul Studențesc
   etapa a VII-a: 3-2 cu CS Otopeni (Ochia, Pălimaru, Frunză)
   etapa a VIII-a: 0-6 la Delta Tulcea
   etapa a IX-a: 1-0 cu FC Botoșani ((Rusu)
   etapa a X-a: a stat
   etapa a XI-a: 1-0 cu Rapid CFR Suceava (Ciocâlteu)
   etapa a XII-a:  2-1 la Dunărea Galați (Câmpeanu, Ciocâlteu)
   etapa a XIII-a: 2-0 cu Farul Constanța (Câmpeanu, Ciocâlteu)
   etapa a XIV-a: 1-1 la Dinamo II București (Bălțoi)
   etapa a XV-a: 2-1 cu ACS Buftea (Ciocâlteu 2)

   Astfel, după cele 12 meciuri jucate în prima parte a campionatului, golgeterul echipei este Alexandru Ciocâlteu cu 5 reușite, celelalte goluri ale CF-ului Brăila fiind marcate de Bogdan Rusu 4, Adrian Câmpeanu 3, Alexandru Bălțoi 3, Georgel Pungă 1, Sorin Frunză 1, Gabriel Bosoi 1, Daniel Ochia 1, și Clement Pălimaru 1.

Pe parcursul primei părți a campionatului, antrenorul Alin Pânzaru a folosit următorii jucători: Petruț Bunduc, Ștefan Leu (portari), Gabriel Bosoi, Laurențiu Ivan, Dinu Sânmărtean, Gabriel Colilie, Daniel Ignat (fundași), Sorin Frunză, Andrei Pușcașu, Daniel Spiridon, Daniel Ochia, Georgel Pungă, Marius Voicu, Emanuel Ndigwe, Alexandru Ciocâlteu, Visar Braha (mijlocași), Alexandru Bălțoi, Dănuț Prodan, Bogdan Rusu, Adrian Câmpeanu, și Clement Pălimaru (atacanți).

Actualmente, lotul de jucători al CF Brăila se află într-o binemeritată vacanță de iarnă, iar prima reunire în vederea abordării returului de campionat va avea loc pe data de 14 ianuarie anul viitor.

Totodată, antrenorul Alin Pânzaru a făcut un program de pregătire individual pentru fiecare jucător în parte, pentru ca aceștia să nu se prezinte la reunire cu kilograme în plus. Dar tehnicianul brăilean mai este de părere că lotul trebuie întârit cu câțiva jucători în această vacanță de iarnă, „dar vor fi aduși numai cei care sunt mai buni decât jucătorii existenți”.

Acum rămâne de văzut dacă se vor și găsi bani în eventualitatea unei promovări în prima divizie, pentru că jucătorii chiar doresc să joace în liga întâi!

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 21 Dec. 2012, 10:13 Diverse
Pe aceeași temă