Consiliul Local votase gazon natural pe „Motorul”, Falcă l-a transformat din nou în artificial! UTA ar putea juca din toamnă în Aradul Nou

Marius ANGHEL 22 Jun. 2017, 16:02 Diverse

Mai marele conducător al Aradului, primarul Gherghe Falcă, și-a făcut, ieri, timp să primească doi reprezentanți ai echipei fanion a Aradului în audiență. Știind că urmează să se discute despre bani, despre cei care urmează să intre în contul UTA-ei pentru sezonul recent încheiat, dar și bugetul pentru ediția următoare de campionat, Falcă și-a primit partenerii de discuție cu un aer de superioritate. Pe scurt, primarul nu înțelege cum de este înjurat la scenă deschisă de către suporterii „Bătrânei Doamne”, atâta timp cât el, adică primăria, a rămas singurul partener potent al clubului. S-a pomenit în treacăt și de „izgonierea” lui Marius Țucudean de la club, iar apoi s-a ajuns și la stadioane.

Potrivit Sport Arad, de „Francisc Neumann” nu avea rost să demareze o discuție fără conținut, așa că s-a abordat direct subiectul „Motorul”. Acesta a fost, în sfârșit, în întregime „arat” și pregătit de „semănat”. Sau cel puțin asta ne dezvăluia Marin Lupaș, după ședința Consiliului Municipal Arad, de pe 14 iunie.

„Am atras atenția la începutul lunii că nu se poate amplasa un gazon artificial pentru antrenament, iar echipa să joace pe un gazon natural. Era pur și simplu o mare greșeală. Sigur, unii pot considera acest detaliu insignifiant, dar cei din lumea sportului și a fotbalului în mod special, cunosc aceste realități. Mă bucur că cei din Primărie au înțeles, mai ales domnul Ignat, apreciez că a dat dovadă de înțelegere, iar astfel se îndreaptă un aspect de pe urma căreia era de suferit mai târziu în rezultatele sportive”, declara Lupaș, actual consilier local și fost președinte al „Bătrânei Doamne”.

Iar demersul lui Lupaș, ce a trecut prin vot în CLM săptămâna trecută, părea să stea în picioare până ieri. Aflând și primarul că în „parorhia” lui s-a schimbat schimbarea, fără ca el să fie la curent (probabil mintea i-a zburat la congresul PNL din weekendul trecut sau la demisia Gianinei Pistru), l-a chemat la raport pe Ioan Ignat, șef interimar la bazele sportive arădene în locul lui Dugăeșescu. Ceea ce s-a întâmplat este ușor de înțeles după ce, ieri, am primit următorul comunicat de presă din partea Primăriei Arad: „Continuă lucrările de modernizare la Stadionul Motorul din Aradul Nou. Zilele acestea se lucrează la infrastructură, mai exact se pregătește terenul pentru montarea gazonului artificial. În paralel, procedura de achiziție a tribunelor metalice este în curs, astfel că odată încheiat contractul, firma are la dispoziție maxim o lună de zile pentru a le furniza. Municipalitatea urmărește o creștere a capacității stadionului de până la 4.000 locuri, astfel încât aici să se poată desfășura inclusiv meciuri de Liga 1. Valoarea estimată a investițiilor este de aproximativ 600.000 de euro. Meciurile echipei UTA ar putea fi reluate pe stadionul Motorul în toamna acestui an”.

Marin Lupaș a aflat și el de această nouă modificare, ce – probabil – va trece la următorul vot al consilierilor. „Nu pot însă să nu observ întârzierea cu care administrația face investițiile necesare. Se știa de un an de neajunsurile din zona stadioanelor și a terenului de joc, abia acum se alocă banii necesari lucrărilor?! Mă întreb acum, dacă se făceau pregătirile din timp și exista aplecare reală pentru zona de sport și UTA, dacă se făceau din timp toate cele necesare, nu din greșeală în greșeală, poate alta era situația din teren. Acum, sesizând că nu mai e timp să se facă un gazon natural, pe care echipa să poată juca încă din această toamnă, se va reveni la varianta artificialului. Total greșită, în opinia mea, din punct de vedere sportiv. Dar, din păcate, și nu o spun într-o notă peiorativă, membrii CLM-ului nu sunt experți pe acest domeniu să înțeleagă ce repercursiuni poate avea faptul că te antrenezi pe o anume suprafața de teren și meciurile oficiale le joci pe alta”, a mai declarat consilierul independent, Marin Lupaș.

Așadar, doar o săptămână a ținut toată tevatura cu „uite naturalul, nu e naturalul”, dar – până la urmă – pe majoritatea suporterilor arădeni nu îi interesează decât ca echipa favorită să se întoarcă din „exilul” de la Șiria, iar singura variantă la îndemână e…„Motorul”. Mai rămâne, totuși, ca autoritățile locale să facă ceea ce au promis și să-și mai recâștige din credibilitatea aproape nulă când vine vorba despre gestionarea bazelor sportive din municipiu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Jun. 2017, 16:02 Diverse
Pe aceeași temă