Clemență pentru căpitanul Snagovului! Bărbulescu e acum bun de joc, după ce fusese sancționat de FRF că joacă la pariuri. Verdictul primit din partea Comisiei de Recurs

Marius ANGHEL 19 Apr. 2019, 20:49 Diverse

Fără victorie de cinci etape, perioadă în care, cu doar două puncte obținute, a căzut de pe locul 1 pe 4, reducându-și mult șansele să prindă o poziție promovabilă direct, Sportul Snagov a primit joi o veste excelentă de la Federația Română de Fotbal. Echipa ilfoveană antrenată de Eugen Trică își poate utiliza din nou căpitanul, pe Valentin Bărbulescu (33 de ani). Mijlocașului i s-a înjumătățit suspendarea și amenda primite din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF după ce recunoscuse într-o emisiune la GSP Live că obișnuiește să joace la pariuri și e disponibil încă din această etapă.

Valentin Bărbulescu a contestat decizia luată de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în ședința din 18 februarie 2019, iar Comisia de Recurs i-a admis, în ședința din 18 aprilie 2019, cu unanimitate cererea, a desființat hotărârea în care era suspendat patru luni și trebuia să plătească o amendă de 15.000 lei, a respins și sesizarea Secretarului General al FRF și a redus sancțiunile la jumătate. Decizia e definitivă și executorie pe plan intern, însă poate fi atacată de FRF la TAS în termen de 21 de zile.

Astfel, Bărbulescu și-a ispășit chiar ieri cele două luni de suspendare, iar dacă și-a plătit amenda redusă la 7.500 de lei este disponibil pentru a fi utilizat de Sportul Snagov în meciul de mâine, de la ora 11:00, de pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, în cadrul etapei a 31-a.

Iată verdictul Comisiei de Recurs a FRF în acest caz:
„Cu unanimitate: • Admite recursul. • Desființează Hotărârea CDE nr. 01 din 18.02.2019. • Respinge sesizarea Secretarului General al FRF. • Definitivă și executorie pe plan intern. • Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile, de la comunicare. • Pronunțată azi, 18.04.2019, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str. Vasile Șerbănică, nr. 12, sector 2.
Opinie separată: • Modifică în parte Hotărârea CDE nr. 01 din 18.02.2019, în sensul că aplică jucătorului măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pe o perioada de 2 (două) luni și o penalitate sportivă de 7.500 lei.”

Verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în ședința din 18 februarie 2019 suna așa: „Admitere sesizarea formulată de Federația Română de Fotbal, prin Secretar General, împotriva pârâtului Bărbulescu Valentin. În temeiul art. 60 ind. 1 al. 2 raportat la art. 60. al. 5 din RD al FRF sancționarea pârâtului Bărbulescu Valentin cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru 4 (patru) luni și o penalitate sportivă în cuantum de 15.000 lei”.


 

În luna decembrie 2018, invitat la GSP LIVE, mijlocașul a recunoscut, fără ezitare, că joacă la pariuri. Federația Română de Fotbal s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de jucătorul Snagovului, l-a chemat la Comisia de Disciplină și Etică, iar apoi l-a suspendat și amendat.

Bărbulescu a spus că își face biletul de acasă și că nu merge personal în casa de pariuri, ci apelează la un apropiat. Jucătorul care a mai trecut pe la ACS Berceni, Concordia Chiajna, Petrolul, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reșița, Juventus București sau CSM Școlar Reșița a declarat că nu joacă pe meciurile din România, ci pe cele din străinătate, iar regulamentul FRF, care interzice și sancționează astfel de practici, i se pare absurd.

„Da, pariez! Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul pariurilor. Dacă eu pariez pe Germania, Anglia, Franța, ce treabă are? E caz penal să pariezi pe propria echipă, da, dar dacă pariez meciuri din străinătate? Îmi fac bilet de acasă, dar nu intru în case, i-l dau unui prieten să bage. Niciodată n-am câștigat la pariuri, poate o singură dată 100 sau 200 de lei”, a spus Valentin Bărbulescu, la GSP LIVE.

În acest sezon al Ligii 2, Bărbulescu a evoluat în 19 meciuri dintr-un total de 21 și a înscris un gol.

Conform Articolului 60, punctul 5 din regulamentul FRF, „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani și o penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Bărbulescu a primit verdictul suspendării chiar înaintea reluării campionatului Ligii 2, atunci când echipa se afla pe locul 1, cu 46 de puncte, cu unul mai mult decât Academica Clinceni și Petrolul Ploiești, aflate pe următoarele două locuri de pe podium.

Acum, după nouă etape desfășurate în acest an, Sportul Snagov se află pe locul 4, cu 60 de puncte, la zece puncte în spatele Academicii Clinceni, la șase de Chindia și trei de „U” Cluj, în timp ce Petrolul se află sub ea, la un punct în spate.

Tot în acest sezon, Cristian Pădurariu, jucător legitimat la ACS Poli Timișoara, a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu trei luni și 5.000 de lei amendă pentru că a jucat la pariuri inclusiv împotriva echipei sale. Atacantul a primit o sancțiune redusă, deoarece și-a recunoscut fapta după ce a fost pârât de conducătorii clubului.

În România, jucători, antrenori sau conducători de la Gloria Buzău, Academica Clinceni sau Unirea Tărlungeni, aceasta din urmă după ce s-a mutat la Ștefăneștii de Jos, au fost, la rândul lor, suspendați și amendați de FRF după ce s-a dovedit că au jucat la pariuri sau au aranjat meciuri pentru pariuri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Apr. 2019, 20:49 Diverse
Pe aceeași temă