Noi probleme pentru liderul Ligii 2! Și-ar putea pierde căpitanul, după ce FRF s-a autosesizat. Jucătorul a recunoscut că joacă la pariuri

Marius ANGHEL 06 Feb. 2019, 13:40 Diverse

După situația de criză traversată în această iarnă, liderul Ligii 2, Sportul Snagov, ar putea să primească o nouă lovitură. Echipa ilfoveană își poate pierde căpitanul, pe Valentin Bărbulescu (33 de ani), după ce, în luna decembrie 2018, invitat la GSP LIVE, mijlocașul a recunoscut, fără ezitare, că joacă la pariuri. Federația Română de Fotbal s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de jucătorul Snagovului, l-a chemat la Comisia de Disciplină și Etică, iar acum se așteaptă verdictul. Riscă să fie suspendat pentru ceea ce a spus.

Bărbulescu a spus că își face biletul de acasă și că nu merge personal în casa de pariuri, ci apelează la un apropiat. Jucătorul care a mai trecut pe la ACS Berceni, Concordia Chiajna, Petrolul, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reșița, Juventus București sau CSM Școlar Reșița a declarat că nu joacă pe meciurile din România, ci pe cele din străinătate, iar regulamentul FRF, care interzice și sancționează astfel de practici, i se pare absurd.

„Da, pariez! Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul pariurilor. Dacă eu pariez pe Germania, Anglia, Franța, ce treabă are? E caz penal să pariezi pe propria echipă, da, dar dacă pariez meciuri din străinătate? Îmi fac bilet de acasă, dar nu intru în case, i-l dau unui prieten să bage. Niciodată n-am câștigat la pariuri, poate o singură dată 100 sau 200 de lei”, a spus Valentin Bărbulescu, la GSP LIVE.

În acest sezon al Ligii 2, Bărbulescu a evoluat în 19 meciuri dintr-un total de 21 și a înscris un gol.

Conform Articolului 60, punctul 5 din regulamentul FRF, „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani și o penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

De curând, Cristian Pădurariu, jucător legitimat la ACS Poli Timișoara a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu trei luni și 5.000 de lei amendă pentru că a jucat la pariuri inclusiv împotriva echipei sale. Atacantul a primit o sancțiune redusă, deoarece și-a recunoscut fapta după ce a fost pârât de conducătorii clubului.

La aceeași Comisie de Disciplină și Etică a FRF este parâtă de ceva vreme și CS Balotești, echipă care este suspectată că ar fi jucat în mai multe meciuri aranjate în sezonul trecut. Cazul ei este amânat de pe o săptămână pe alta de o perioadă îndelungată.

Marius ANGHEL 06 Feb. 2019, 13:40 Diverse
Pe aceeași temă