Lovitură grea pentru liderul Ligii 2! Și-a pierdut unul dintre cei mai importanți jucători: a fost suspendat și amendat de FRF după ce a spus că joacă la pariuri

Marius ANGHEL 19 Feb. 2019, 13:06 Diverse

Sportul Snagov primește o lovitură grea chiar înaintea reluării campionatului Ligii 2. Liderul campionatului după 21 de etape și-a pierdut pentru tot restul sezonului căpitanul, unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are în lot. Valentin Bărbulescu (33 de ani) a fost suspendat patru luni și a primit o amendă de 15.000 de lei pentru că a recunoscut că obișnuiește să joace la pariuri.

„Admitere sesizarea formulată de Federația Română de Fotbal, prin Secretar General, împotriva pârâtului Bărbulescu Valentin.

În temeiul art. 60 ind. 1 al. 2 raportat la art. 60. al. 5 din RD al FRF sancționarea pârâtului Bărbulescu Valentin cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru 4 (patru) luni și o penalitate sportivă în cuantum de 15.000 lei”, e verdictul dat de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în ședința din 18 februarie 2019.

În luna decembrie 2018, invitat la GSP LIVE, mijlocașul a recunoscut, fără ezitare, că joacă la pariuri. Federația Română de Fotbal s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de jucătorul Snagovului, l-a chemat la Comisia de Disciplină și Etică, iar acum l-a suspendat și amendat.

Bărbulescu a spus că își face biletul de acasă și că nu merge personal în casa de pariuri, ci apelează la un apropiat. Jucătorul care a mai trecut pe la ACS Berceni, Concordia Chiajna, Petrolul, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Săgeata Năvodari, Metalul Reșița, Juventus București sau CSM Școlar Reșița a declarat că nu joacă pe meciurile din România, ci pe cele din străinătate, iar regulamentul FRF, care interzice și sancționează astfel de practici, i se pare absurd.

„Da, pariez! Mi se par un pic deplasată treaba asta cu interzisul pariurilor. Dacă eu pariez pe Germania, Anglia, Franța, ce treabă are? E caz penal să pariezi pe propria echipă, da, dar dacă pariez meciuri din străinătate? Îmi fac bilet de acasă, dar nu intru în case, i-l dau unui prieten să bage. Niciodată n-am câștigat la pariuri, poate o singură dată 100 sau 200 de lei”, a spus Valentin Bărbulescu, la GSP LIVE.

În acest sezon al Ligii 2, Bărbulescu a evoluat în 19 meciuri dintr-un total de 21 și a înscris un gol.

Conform Articolului 60, punctul 5 din regulamentul FRF, „fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani și o penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Sportul Snagov joacă primul meci oficial în 2019, pe teren propriu, cu Daco Getica București, în cadrul etapei a 22-a a Ligii 2. Înainte de reluarea campionatului, echipa ilfoveană ocupă locul 1, cu 46 de puncte, cu unul mai mult decât Academica Clinceni și Petrolul Ploiești, aflate pe următoarele două locuri de pe podium.

De curând, Cristian Pădurariu, jucător legitimat la ACS Poli Timișoara a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu trei luni și 5.000 de lei amendă pentru că a jucat la pariuri inclusiv împotriva echipei sale. Atacantul a primit o sancțiune redusă, deoarece și-a recunoscut fapta după ce a fost pârât de conducătorii clubului.

În România, jucători, antrenori sau conducători de la Gloria Buzău, Academica Clinceni sau Unirea Tărlungeni, aceasta din urmă după ce s-a mutat la Ștefăneștii de Jos, au fost, la rândul lor, suspendați și amendați de FRF după ce s-a dovedit că au jucat la pariuri sau au aranjat meciuri pentru pariuri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Feb. 2019, 13:06 Diverse
Pe aceeași temă