Brac, singurul integralist la CS U Craiova

Marius ANGHEL 12 Dec. 2013, 15:16 Diverse
Brac,** singurul integralist la CS U Craiova

Ora bilanțului a venit pentru echipa asumată de autoritățile craiovene. Postura de lider după prima jumătate a sezonului nu poate decât să-i mulțumească pe suporteri, parcursul fiind unul aproape fără greșeală de când Ovidiu Stângă a fost instalat. 25 de jucători au evoluat pentru CSU în cele 16 meciuri disputate, 14 în Liga a II-a și două în Cupa României.

De-a lungul acestui sezon, ținând cont că echipa a fost în construcție permanentă, schimbările au abundat și niciodată primul „unsprezece” nu a fost același de două ori. Portarul sârb Bojan Brac a fost integralist, el apărând poarta Craiovei în toate minutele din acest sezon. „Mă simt bine la Craiova, nu regret că am venit la această echipă, chiar dacă este în liga secundă. Îmi doresc să promovăm și să apuc să debutez în poarta CSU și în Liga I. Cred că mi-am făcut treaba destul de bine și am crescut în evoluții pe parcursul acestui campionat” spune Bojan Brac, transferat în vara trecută de la echipa Hajduk Kula, din prima ligă din Serbia.

Brac a comis o singură eroare majoră, în singurul meci pierdut de CSU pe teren propriu în acest sezon, cel cu Metalul Reșița, scor 1-3. Sârbul a avut o serie foarte bună de când Silviu Lung s-a ocupat de pregătirea sa, în 8 meciuri din cele 16 jucate neprimind gol.

Fundașul central Florin Pătrașcu a disputat și el toate jocurile, însă însă în unele a fost schimbat sau a intrat pe parcurs.

În condițiile în care echipa a avut nevoie de doi jucători în permanență în teren, Cristian Ganea a fost folosit, cu o singură excepție, în toate disputele, ceilalți juniori din lot fiind Dragu, Gorovei, Voinea și Dragicevic, acesta din urmă accidentându-se însă încă din startul sezonului.

Golgheterul echipei este Costin Curelea, care are însă doar patru reușit, iar cel mai eficient jucător este Ferfelea, care a evoluat doar în 3 meciuri, în care însă a reușit două goluri și o pasă de gol.

Echipa lui Stângă a beneficiat de 5 penalty-uri, dar a ratat trei dintre ele. Au fost în lotul CSU, dar nu au apucat să debuteze într-un meci oficial jucătorii: Ousmane Gueye, Enache Câju, Ionuț Irimia, Marian Pop.

Meciurile din Liga a II-a: CSU – Bistrița 1-1, FCU – CSU 0-0, CSU – Reșița 1-3, ASA – CSU 1-1, CSU – Olimpia 1-0, CSU – UTA 2-0, Motru – CSU 0-1, CSU – FC Olt 2-1, FC Bihor – CSU 0-1, CSU – Vâlcea 3-1, CS Mioveni – CSU 0-1, Bistrița – CSU 1-0, CSU – FCU 0-0, Reșița – CSU 0-2.

Meciuri în Cupa României: Pandurii II – CSU 1-6, Chindia – CSU 3-1 – după prelungiri.

Jucătorii folosiți de CSU Craiova:

Portar: Brac – 16 meciuri, 11 goluri primite.
Fundași: Pătrașcu 16, Cârjă 13, Ljubinkovic 12 – 1 gol, Stancu 10 – 1 gol, Izvoranu 7, Velcovici 5, Scarlat 3, Vișan 2, Gado 2.
Mijlocași: Ganea 15, Ad. Ionescu 14 – 1 gol, Precup 14, Dragu 12 – 1 gol, Dragalina 11 – 3 goluri, Sin 11 – 1 gol, Gorovei 8 – 1 gol, Bardu 6, Pleșan 5 – 2 goluri, Pârvu 4 – 2 goluri, Ferfelea 3 – 2 goluri.
Atacanți: Curelea 10 – 4 goluri, Voinea 9 – 2 goluri, Oprița 9 – 1 gol, Dragicevic 5 – 1 gol.

Penalty-uri: 2 transformate – Dragalina, 3 ratate – Dragalina, Ganea, Curelea.
Eliminări: Izvoranu 2, Pleșan, Oprița, Ad. Ionescu.
Antrenori: Erik Lincar – 6 meciuri, 1 victorie, 3 egaluri, 2 eșecuri, Ovidiu Stângă: 10 meciuri, 8 victorii, 1 egal, 1 înfrângere.

Linia de clasament a Craiovei în Liga a II-a, seria a 2-a:

1. CS Universitatea     14        8          4          2          16-8     28

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 12 Dec. 2013, 15:16 Diverse
Pe aceeași temă