„Bogdan, te vom iubi mereu”. Președintele echipei CSM Râmnicu Vâlcea, condus pe ultimul drum de peste 700 de persoane

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Jan. 2016, 19:11 Diverse

Președintele clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Bogdan Medrea, a fost condus, sâmbătă, pe ultimul drum, în comuna Măciuca, de peste 700 de persoane.

Medrea și-a dedicat toată tinerețea arbitrajului, ajungând să oficieze la tușă meciuri din primul eșalon. În 2001 a renunțat la arbitraj și pentru o scurtă perioadă a fost observator FRF, apoi s-a aflat la conducerea cluburilor Damila Măciuca și CSM Râmnicu Vâlcea.

La funeraliile organizate la Măciuca a participat, sâmbătă, toată echipa CSM Râmnicu Vâlcea, inclusiv Florin Costea, dar și foști arbitri și alți apropiați ai săi din lumea fotbalului. Actuali sau foști arbitri cunoscuți, precum Adrian Comănescu, Cătălin Buși, Teo Crăciunescu, Dan Berbecaru sau Daniel Demetrescu l-au condus pe ultimul drum pe președintele echipei vâlcene. Printre cei prezenți la trista ceremonie a fost și fostul antrenor al Damilei, Erik Lincar. Membrii galeriei vâlcene nu au lipsit nici ei și au scandat îndelung: „Te vom iubi mereu”.

La Vâlcea, handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au pregătit și ele un ultim omagiu pentru Bogdan Medrea și au ținut un minut de reculegere, sâmbătă, înainte de meciul cu CSM Ploiești, după care au evoluat cu banderolă neagră la braț.

„Dumnezeu avea nevoie de încă un suflet bun”

Site-ul clubului vâlcean i-a dedicat președintelui fraze emoționante, care îl descriu perfect pe cel care a trecut în lume acelor drepți la doar 44 de ani. „Bogdan Medrea a fost mai mult decât președintele acestui club, a fost prietenul nostru, sfătuitorul nostru și motorul ce a pus în mișcare această grupare sportivă, iar dispariția lui fulgerătoare ne lasă cu un gol imens în suflete. S-a stins cu aceeași discreție și modestie care l-au caracterizat întreaga viață. Era tânăr, avea doar 44 de ani, însă colegii îi spuneau „Bătrâne”, iar jucătorii îl strigau „Tăticu'”, pentru că era înțelept, răbdător, blând și de o bunătate cum rar poate fi întâlnită. Pentru toate acestea, va rămâne un exemplu pentru noi, îl vom iubi și îl vom onora pentru totdeauna. Era fericit, împlinit, dornic de viață, mândru de familia pe care și-o întemeiase, însă soarta a vrut ca această fericire sa fie zdruncinată. Dumnezeu avea nevoie de încă un suflet bun.  Drum bun, Bodi! Drum bun, prieten drag! Pentru noi, vei rămâne totdeauna președintele CSM și o Viperă Albastră adevărată. Dumnezeu să te aibă în pază și să te odihnescă în pace!”.

Soția lui Bogdan, Anne Marie a avut și ea un mesaj tulburător: „Dumnezeu să te ierte, iubirea mea! Într-o zi ne vom reîntâlni și vom fi împreună pentru totdeauna. Sunt sigură că sufletul tău va fi mereu alături de noi și ne vei veghea de acolo de unde ești. Te iubesc și te voi iubi mereu, Dumnezeu îmi este martor. Vei rămâne îngerul meu păzitor și să mă aștepți, pentru că, într-o zi, vom fi din nou amândoi! Drum lin, iubirea mea!”.

Șefii de la Damila, mereu lângă el

Cei doi patroni ai Damilei, Dan și Laurențiu Nițu, au fost aproape de Bogdan pe tot parcursul fulgerătoarei boli. Patronul Dan Nițu și managerul Lucian Munteanu au fost în Capitală și l-au dus la cel mai bun medic din țară, au stat lângă el pentru a îl încuraja, dar destinul a fost implacabil. „Ești un prieten adevărat” a fost ultimul mesaj trimis de Bogdan Medrea colegului său, Lucian Munteanu.

Patronii de la Damila erau extrem de apropiați de Bogdan Medrea, alături de care au copilărit la Măciuca. De altfel, aceștia s-au ocupat de toate cheltuielile cu spitalizarea și cu funeraliile acestuia.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Jan. 2016, 19:11 Diverse
Pe aceeași temă