Balaur deplânge situația Gloriei: „E de necrezut unde s-a ajuns. De ce nu-l atrageți pe Viorel Moldovan?”

Marius ANGHEL 01 Jul. 2014, 16:52 Diverse
Balaur deplânge situația Gloriei:**

Ion Balaur, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni ai Gloriei de-a lungul timpului, revine deseori la Bistrița, deși nu mai antrenează acolo din 2007. Acesta spune că la Bistrița s-a simțit cel mai bine atât ca jucător, dar și ca antrenor. „Mă leagă foarte multe de acest oraș. Aici mă simt ca acasă”, spune fostul secund al lui Cârstea și Remus Vlad, din anii buni ai Gloriei.

Revăzându-se recent cu prieteni vechi și colegi din club, a retrăit momente fascinante din perioada în care a jucat sau antrenat sub comanda lui Jean Pădureanu. „Nu merită absolut deloc ceea ce i se întâmplă. A făcut atât de multe pentru acest club, cum poți spune că l-a prejudiciat? E o mare nedreptate că stă închis. Eu am avut relații foarte bune cu el, dar am trecut și prin momente încordate. Am fost dintre cei care au spus lucrurilor pe nume în multe situații. Știu foarte bine ce s-a petrecut aici și sunt convins că nu are nicio vină!”, spune Bala.

Actual director tehnic al Dunării Galați, echipă care a terminat Liga a doua pe un loc de retrogradare, Ion Balaur deplânge situația în care a ajuns fotbalul românesc. „Și la Galați e deranj mare, poate mai mare ca la Bistrița. E o situație incertă, nimeni nu găsește nicio rezolvare, nici la Oțelul dar nici la Dunărea. Știu că la fel e și la Bistrița. Ar fi mare păcat să dispară astfel de echipe. Poate că una dintre variante ar fi legată de foștii jucători. Mulți dintre ei ar veni cu sufletul alături de echipele care i-au lansat. Și mă gândesc la Viorel Moldovan. De ce ar cumpăra Rapidul și n-ar cumpăra Gloria? Poate nu ar fi rău dacă ar fi atrași astfel de oameni, în locul unora care au arătat clar că nu se pricep!”, e de părere Balaur.

Născut pe 25 iulie 1958, Ioan Balaur a făcut junioratul la Dinamo, după care a jucat la Chimia Turnu Măgurele în divizia B, Aversa București în Divizia C și B, Gloria Buzău în divizia B și A, Victoria București, Rapid București, Flacăra Moreni, toate în divizia A. A revenit apoi la Buzău în divizia B, după care a ajuns la Gloria Bistrița, unde a jucat până în octombrie 1995, când s-a retras din activitatea de jucător.

Și-a început cariera de antrenor ca secund la Bistrița în 1992, unde în 1995 a fost numit principal la Gloria. A plecat după un an la Rocar, a revenit în 1998 la Bistrița, la echipa de tineret speranțe. În perioada 1999-2002a fost din nou secund la Gloria, apoi principal la Vaslui, pe care o promovează din C în B. În 2004 s-a întors din nou la Bistrița ca secund și principal la Gloria II. În 2007 a fost principal la Reșița în liga a doua, în 2008 secundul lui Dusan Uhrin la Poli Timișoara, pentru ca din 2009 să-l întâlnim ca antrenor secund la Oțelul Galați, cu care a și luat campionatul alături de Dorinel Munteanu. Anul trecut a fost principal la Dunărea Galați și l-a avut secund pe Daniel Iftodi. În iarnă a fost trecut director tehnic iar principal a fost numit Costel Enache.

Sursa: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 01 Jul. 2014, 16:52 Diverse
Pe aceeași temă