Balaci n-ar spune nu CS Universității

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 13:09 Diverse
Balaci n-ar spune nu CS Universității

Fostul mare jucător al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a venit marți în Bănie „cu ceva treabă”, a vizionat meciurile din Liga Campionilor alături de unul dintre finanțatorii CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, și de alți oficiali ai grupării oltene, dar a punctat că nu i s-a propus să preia echipa.

„Așa este, aseară (marți – n.r.) am fost la hotel, la Costel Ilinca, alături de vreo 20 de inși, unii dintre ei de la CSU. La un moment dat, a venit și Mihai Rotaru, ne-am salutat, m-a întrebat ce fac și am văzut meciurile din Liga Campionilor cu toții. Asta a fost tot, nu am discutat nimic despre posibilitatea ca eu să vin la club, asta că văd că se vehiculează numele meu prin presă. Nu spun că nu m-ar interesa, ci doar că nu s-a pus problema. Nu știu dacă au făcut bine sau nu prin demiterea lui Ovidiu Stângă și nu vreau să comentez. Nu știu prea multe despre CSU, ci doar rezultatele înregistrate în campionat. Sincer, nu urmăresc foarte atent Liga a II-a. Știu că această echipă trebuie să obțină puncte dacă vrea să promoveze, și să facă spectacol dacă vrea spectatori. Cheia succesului e simplă: ai rezultate și faci spectacol – vin spectatorii în număr mare la meci, joci cu stadionul plin – se «bat» sponsorii să vină la echipă. Chestia asta este valabilă pentru orice echipă, nu doar pentru CSU. Omul vine la fotbal ca să vadă spectacol, nu un rezultat de 0-0 sau o victorie chinuită cu 1-0. Poți să câștigi și campionatul numai cu victorii cu 1-0, dar nu ai rezolvat nimic dacă ai 300 de inși în tribune. Vă dau un exemplu: Napoli, când juca în Serie C și făcea spectacol, avea 60.000-70.000 de spectatori, iar acum, în Serie A, cu Roma, stadionul a fost jumătate, pentru că de ceva vreme joacă doar la rezultat. Suporterul simte asta și ușor-ușor se îndepărtează. În schimb, în campionatul Spaniei sau în Anglia, sunt echipe care joacă și cu casa închisă, pentru că au și rezultate și oferă și spectacol”, a comentat „Marele Blond”.

Nu mai crede în FCU

Întrebat despre FC Universitatea, „Marele Blond” a fost destul de „rece” în declarații, punctând că finanțatorul Adrian Mititelu nu are un plan de redresare și nu întrevede un viitor acolo. „Mai există FC Universitatea Craiova? Eu credeam că a dispărut. Am văzut că nu s-au prezentat la meciul de la Slatina și că acum au făcut egal cu Bihorul, dar mai multe nu știu ce se întâmplă, pentru că Adrian nu lasă pe altcineva să știe. Nu știu ce șanse de promovare are, nu am făcut calculul punctelor pe care le-ar avea în play-off, dar e greu să promoveze în situația în care se află. Am văzut că a vorbit și cu Eugen (Trică – n.r.) să vină antrenor. Am știut de la bun început că Eugen nu va accepta să antreneze pe FCU. Ei încearcă acum să se reorganizeze, să vedem ce vor reuși”, a spus Ilie Balaci.

„Îmi pare rău de Gică Popescu”

Ilie Balaci a vorbit și despre ultimele evenimente din fotbalul românesc, punctând că nu se aștepta să-l vadă după gratii pe Gică Popescu și că nu se poate vorbi despre un moment zero decât dacă patronii de cluburi se implică mai mult ca finanțare, și nu intervin în procesul activității sportive. „Pot spune că am rămas surprins când am auzit verdictul în «Dosarul Transferurilor». Nu mă așteptam să-l văd pe Gică Popescu unde este acum. Îmi pare rău pentru el. Nu știu dacă acest lucru va însemna și un moment zero în fotbalul românesc. Un moment zero va fi doar dacă patronii cluburilor vor dori asta. Ar trebui să investească mai mult, să aloce o sumă importantă la centrele de copii și juniori în fiecare an, să facă terenuri de calitate și să-i lase pe specialiști să se ocupe de pregătire. Numai așa putem progresa, pentru că, spre exemplu, de când s-a reluat campionatul, am văzut doar două meciuri mai bune, CFR – Steaua și Steaua – Dinamo, în rest au fost destul de slabe”, a spus Ilie Balaci.

Geolgău: „Pentru mine, Ilie Balaci reprezintă enorm”

Întrebat cum ar „arăta” CSU cu Ilie Balaci – manager general, Sorin Cârțu – director tehnic și Emil Săndoi – antrenor principal, Gheorghiță Geolgău, directorul general al echipei oltene a răspuns: „Ar arăta frumos. V-am zis, sunt mai mulți candidați pentru banca tehnică și nu vrem să ne grăbim să numim astăzi pe cineva. Cei pe care i-ați pomenit voi acum sunt craioveni sută la sută, sunt oameni care au dat dovadă de maturitate atunci când s-a apelat la ei și nu vorbesc doar de perioada când au jucat. Nu ai ce să le reproșezi pentru timpul când au îmbrăcat tricoul alb-albastru. Toți au șanse egale. Pentru mine, Ilie Balaci reprezintă enorm, pentru ce a făcut el pentru fotbalul românesc și în special cel craiovean. Cârțu este un fost coleg de-al meu, care s-a implicat direct în promovarea fotbalului craiovean, care a avut rezultate. De asta vă spun că este foarte greu de ales, dar vom avea timp până după meciul de la Arad să decidem cine va fi”.

În altă ordine de idei, ieri, jucătorii echipei CS Universitatea Craiova au avut ieri-dimineață o discuție cu patronatul clubului, la Sala Polivalentă, apoi au efectuat o ședință de pregătire pe terenul „Petre Deselnicu” din Complexul „Ion Oblemenco”, sub comanda lui Silviu Lung și a preparatorilor fizici Cornel Blejan și Laurens Ebben. Din „peisaj” au lipsit secundul Corneliu Papură, care și-a dat demisia, și mijlocașul Dacian Varga, acesta fiind în continuare „pedepsit” după cearta de săptămâna trecută cu Ovidiu Stângă, el urmând să rămână în afara lotului și la meciul de sâmbătă, din deplasare, cu UTA Arad.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 13 Mar. 2014, 13:09 Diverse
Pe aceeași temă