„Am fost amenințați că, dacă nu trimitem minimum 100 de oameni la București, la mitingul lui Dragnea, nu mai primim finanțare!”. Suporterii fariști acuză presiuni politice și amenință cu DNA

Marius ANGHEL 10 Jul. 2018, 21:10 Diverse

Suporterii care au înființat SSC Farul Constanța în 2016, promovând succesiv cu echipa până în Liga 2, acuză autoritățile politice din oraș de șantaj și presiuni și că încearcă să pună mâna pe club folosindu-se de Ciprian Marica.

Într-o postare publică pe Facebook, Sorin Mihăilescu, fost lider al galeriei Farului și membru fondator al noului club după ce vechea echipă a dat faliment în 2016, a vorbit pe larg despre culisele ultimelor luni.

Implicat adânc la SSC Farul, Mihăilescu povestește cum fostul fotbalist Adrian Pitu, instalat anul trecut președinte, i-ar fi amenințat pe suporteri, înaintea mitingului organizat de PSD, luna trecută, că dacă nu merg la București minimum 100 de oameni, clubul nu va mai primi finanțare de la Primărie și Consiliul Județean! Mai mult decât atât, se amintește și că Pitu, imediat după ce a fost numit președinte, i-ar fi încredințat contractul pentru afișele de meci șefului organizației de tineret a PSD Constanța.

Contactat de ProSport, Adrian Pitu a negat totul, cu vehemență, folosind cuvinte grele la adresa suporterilor.

„Am documente și martori pentru absolut tot ceea ce afirm. Tot, tot, tot poate fi demonstrat în instanță, dacă e nevoie! Eu nu bat câmpii și nu mă expun. Sunt multe alte lucruri, de o gravitate extremă, pe care le cunoaștem, eu și ceilalți suporteri din Consiliul Director, dar despre care nu vorbesc acum pentru că n-aș avea, momentan, dovezi. Însă lucrurile pe care le-am scris și spus sunt publice, mi le asum și le pot proba oricând, în fața oricui”, afirmă Sorin Mihăilescu pentru ProSport.

Pitu, acuzat că își lua familia în deplasări, pe banii clubului, și că a scurtat contractul de închiriere a stadionului chiar înainte să plece


Sorin Mihăilescu (în pantaloni portocalii) și o parte dintre suporteri au înființat SSC Farul în 2016, reușind să promoveze, anul acesta, în Liga 2. Acum le aduce acuzații foarte grave unor oameni cunoscuți în fotbalul românesc, precum Pitu și Grigoraș. Sursa foto: contul de Facebook al lui Mihăilescu

Conform acuzațiilor formulate de actualii proprietari ai SSC Farul, autoritățile politice l-au asigurat pe Marica de faptul că, după ce va cumpăra brandul (pe care l-a luat cu 41.000 de euro plus TVA), va primi clubul pe mână. Operațiunea i-ar fi avut complici pe Pitu (președinte executiv), Akan (președintele Consiliului Director) și Grigoraș (antrenor). Acuzațiile acestea nu sunt o noutate, ProSport a scris deja despre ele și a prezentat și punctul de vedere al lui Grigoraș. Toți trei au fost înlăturați de la SSC Farul.

Însă Pitu, despre care se spune că ar fi apropiat de conducerea PSD Constanța, este acuzat și de alte lucruri grave:

– și-ar fi luat familia, pe cheltuiala clubului, în deplasări,
– ar fi plecat, după demisie, cu tot cu cheia de la birou, unde s-ar afla și acte, și refuză să o primească,
– înainte să demisioneze, s-ar fi dus la Direcția Județeană de Sport Constanța și ar fi scurtat contractul clubului pentru stadionul „Farul” de la 6 la numai 3 luni, noul angajament expirând în 4 zile de la semnare,
– chefuia în cantonamente și era atât de implicat în viața echipei, încât nu știa nici măcar numele jucătorilor.

Puteți citi mai jos, pe larg, răspunsul fostului fotbalist, care neagă totul.


 

Iată textul publicat pe contul său de Facebook de Sorin Mihăilescu:

„Hai să le luăm pe rând! 
Akan, Pitu și Grigoraș au avut o conferința de presă în care acuzau dar nu au zis nimic. 
Au zis că Akan a adus «copane» la stadion. 
Există facturi și chitanțe că tot ce a adus s-a platit. 
Grigoraș a recunoscut că nu s-a băgat nimeni la echipă si la fel și Akan. 
Să începem cu elementul cel mai nociv. Adrian Pitu – în deplasarea de la Ramnicu Sarat și-a luat membrii familiei la pensiunea unde au fost cazați și a plătit clubul. 
Afișele de meci au fost făcute de la începutul proiectului SSC de către suporteri. La venirea lui Pitu s-a oferit un contract de 4.000 de lei șefului de organizație – PSD tineret.
La începutul negocierilor cu Marica a afirmat că îi dă acestuia clubul în 2-3 zile. Avea mandat din partea clubului să facă asta?
Când a fost mitingul lui Dragnea de la București a amenințat suporterii care erau în curtea clubului că dacă SSC Farul nu trimite minim 100 de oameni la București NU VOM PRIMI FINANȚARE.
Pitu, Grigoraș si Șiscu au negociat cu Ciprian Marica locuri in viitorul club. Din ceea ce știu Akan nu a cerut mimic. 
Pitu este cel care înainte să-și dea demisia s-a dus la DJTS și a schimbat un contract valabil, pe 6 luni, cu unul de 3 luni. Care expira in 4 zile de la semnare.
Avem o înregistrare în care Adrian Pitu amenință un membru CD al SSC Farul că în 2 zile vom fi dati afară de pe stadion. 
Am fost somați să părăsim stadionul! Pănă la urmă conducerea DJTS Constanța a făcut ceea ce trebuia. Avem datoriile platite la zi și am rămas in baza.
Ca președinte nu știe numele măcar a 5 jucători avuți de SSC! 
Și-a dat demisia de la club de 15 zile și refuză să aducă cheile de la biroul presedintelui. Noi avem acte la care nu avem acces și în plus, noi plătim chirie pentru acel birou!!!!
O nouă ocazie pentru o plăngere penală!

Petre Grigoraș – de la o înțelegere de salariu de 1.500 + 1.000 dacă promovăm a avut un contract de 2.500 (fâra nicio clauză dacă nu promovăm) și 7.500 euro primă de promovare.
Tot campionatul antrenamentul de bază a fost 5 contra 2 și o singură dată (înaintea meciului ci Progresul) s-au exersat loviturile de corner!! 

Știți de ce Hagi nu mai lasă jucătorii la noi? Aveți jucători de prin fiecare cartier acolo…. A zis: «Păi, eu dau jucatori să facă 5 contra 2 și să bea butoaie de bere după antrenament?».
Da, asta este realitatea. Se bea la stadion!
Grigoraș ne jignea pe toți. Culmea este că Akan și Pitu sunt acum cu el!
Pentru Grig cel care era presedintele CD era măcelarul iar președintele clubului era «machidonul ăla bețiv».
Cum comentați cand antrenorul clubului injura presedintele clubului si amenința prin club de fața cu jucatori, suporteri si părinții copiilor de la centrul de juniori, ca dacă pune mana pe Pitu ii scoate dinții din gură? Dacă aflați că a bătut un angajat al clubului în curte de față cu parinții de la centrul de juniori?
Cum ați reacționa dacă ați fi in conducerea clubului si v-ar cere să facă cantonament în Antalya? Ați face totul ca să ii creati condiții.
Ce faceți insa… daca… cautați soluții chiar daca nu sunt bani in club, se fac imprumuturi ca să oferi conditii pt promovare… și nu ai bani pt transport. Mergi si te rogi de cei de la Metropolitan să faca transportul si să platesti in 3 luni. 
Ca sa fie mai usor transportul era si o noapte de cazare la Istanbul. 
Si… vine Grig si zice ca ori se merge cu avionul ori nu se merge in Antalya.
Nu s-a mai mers. Atunci a ales să meargă la munte. S-a stat 3 zile, nu s-a facut niciun antrenament si s-au intors acasa.
La ultima etapa din tur, la Chișcani, jucam cu ultima clasata si se putea merge direct la meci. S-a ales să se plece cu o zi inainte si sa stea la hotel. O cheltuiala de 6.000 inutila. Pe ambiția profesorului si banii suporterilor!
In deplasarea de la Rm Sarat, Pitu si familia lui, plus Grigoras chefuiau in restaurant si la hotelul unde era cazata echipa, pe fondul unei stari avansate de ebrietate, directorul sportiv Cosmin Șiscu injura jucatorii!!! Rezultatul? A doua zi 2-2!!! Dupa promovare s-a facut un gratar, Grigoras dupa o bere l-a imbrancit și strans de găt pe Pitu!!! Anghel Alexandru, membru fondator al SSC dar si Dragoș Mocanu – membru CD au fost amenintati de Grigoras cu interlopi ca vor fi taiati si le vor fi rupte picioarele!!!! Alex l-a injurat pe Facebook (un gest reprobabil – venit la finalul meciului cu Progresul Spartac iar Dragos i-a cerut demisia prin SMS si i-a transmis ca daca are onoare ar trebui să plece. 
Gazonul refacut la stadion despre care unii spun ca a fost platit de Akan! Este o informație eronată! 
Clubul a platit, iar banii pomeniti in conferința de pres
ă au fost adusi, sub forma de contracte de imprumut, bani restituiti ulterior! 
Pitu se lauda ca a sponsorizat cu 400 de milioane clubul!!! Pai, domnule Pitu asa bogat esti? De asta ti-au venit propririle de la ANAF la club? Pe popriri scrie ca nu ai platit amenzi, impozit masina si casa! Bine că nu mai esti la club! Acum, din sutele de milioane la care visezi, poate platesti si datoriile! Secretara clubului? Cumnata lui Pitu! 
Aceasta primea pentru 2 ore pe zi 2.500 ron!!!
Adi Patulea? Grigoras a insistat zilnic si presat conducerea sa il goneasca, nu dorea jucatori cu personalitate. 
I-am invitat la o conferința in 4! Eu si ei!
Dupa toate astea ii mai invit inca o dată! 
Am muncit patru zile pentru a spune doar ceea ce pot proba! Mi-ar placea sa ii las singuri in emisiune cu toate dovezile pe masă!
Stiu toți unde au greșit și mi-ar plăcea să le văd fețele cănd le argumentez cu acte, inregistrari si declarații tot ce am putut spune aici!
Inregistrarea cu Pitu va ajunge prin avocat la DNA. Pentru diminuarea perioadei contractuale cu DJTS mai exista o plangere pentru intenții «oneroase». Pentru amenințarea că nu vom primi finanțare daca nu mergem la miting va exista o alta plangere. Atata timp cat ne-am indeplinit obiectivul, primaria va trebui sa ne finanteze. Nu o vor face? Ar fi perfect! Vom lega dosarul domnului Pitu de acest refuz.
Biroul președintelui farist putea fi considerat cel mult birt. Că și in cărciumă sunt mai multe pretenții! Băutură (de la bere pana la whisky) si un fum înecăcios de țigară de la partenerii de băutură.

Hai sa ajungem si la «faristul» Marica. A venit chemat de autorități. Nimic rău în asta. Bun. Anunță ca va investi, va face si va drege. Foarte bine! Vrea actele asociației. Fara un leu fara negociere. Bun. Hai sa vedem cat de benefic ar fi. Fiind asociație nu va avea voie, conform cu regulamentele FRF, să schimbe forma juridica. Ce inseamnă asta? Că anul asta nu poate face societatea pe acțiuni. Atunci de ce vrea clubul? La negocierile cu autoritățile i-a fost promisă o finanțare de 1.400.000 de euro daca are echipa. Pai la banii astia desi va fi tot asociatie si vor baga altii banii el este patron. Ne face elegant. Iar lumea pune botul. Dezbină ca să conduci! Nu este prost faristul de astazi, fecesebistul de ieri si cainele de alaltăieri”.


Adrian Pitu, contraatac devastator: „Vrăjeală de doi lei! Unul avea interes săși vândă echipamentul, altul își făcuse salariu… Au scos bani cash, de la bancomat. Cine ne acuză pe noi? Unii cu dosare penale?


Adrian Pitu, președintele cu care s-a promovat în Liga 2, spune că a plecat scârbit de la SSC Farul și că suporterii din Consiliul Director erau puși pe căpătuială, „ciugulind” fiecare diverse sume din conturile clubului. Sursa foto: www.ziuadeconstanta.ro

Contactat de ProSport, ex-președintele Adrian Pitu a negat totul, făcându-le un portret negru celor care-l acuză. „Să vă spun ceva, eu, când văd ceva pe stradă, nu calc în el, îl ocolesc! E o vrăjeală de doi lei cu PSD-ul.

Tot ceea ce s-a spus e o tâmpenie, o bazaconie. Stau să mă cert cu unii care scriu pe Facebook? Nu e adevărat că, dacă nu merg la mitingul PSD, nu mai primesc finanțare. Păi, cine sunt eu, să îi ameninț pe ei? Sunt Mafalda? Primul ministru? Președintele țării? E o prostie. Dacă vă sun eu pe dumneavoastră și vă cer să faceți ceva, vă pot obliga în vreun fel? Eu sunt apolitic. Dacă voiam să intru în politică, o făceam când am plecat de la Steaua. Dar n-am făcut-o!”, a explodat Adrian Pitu.

Fostul jucător a reacționat astfel la acuzația că a dat contractul pentru tipărirea afișelor către șeful organizației de tineret a PSD: „E o minciună totală asta cu contractul. A venit cineva, n-are treabă că e șef, că e neșef… A vrut să se implice și, când a văzut ce este, a spus stop joc! Și nu dădeam eu banii, asta vreau să fie clar. N-am pus mâna pe bani. Pe cash, pe card, n-am făcut plăți”.

„Am cerut să avem semnătură dublă. N-au vrut. Au scos bani cash din cont, de la bancomat”

Pitu nu a dorit, inițial, să facă nominalizări, apoi, însă, l-a indicat pe Sorin Mihăilescu, autorul postării de pe Facebook: „Interesul lui este să își vândă echipamentul la club. Are probleme financiare. Mihăilescu a luat și în 2017 bani pe echipamentul adus la echipă. Toți au de câștigat. Unul și-a făcut salariu, altul și-a făcut și el salariu… Ca la noi, la nimeni. Lumea, ușor-ușor… Vine spre noi. Ei, ce voiau? Să aibă echipa lor, să aducă jucătorii lor, să câștige și ei niște bani. Eu, când am venit cu Akan la echipă, am lăsat totul deoparte. Și familie și tot. Am suferit foarte mult că s-a ajuns aici. Mihăilescu s-a certat și cu Bosânceanu, și cu Geani Nedelcu, l-a înjurat și pe Hagi! Nu vezi că e o problemă? De când e el la galerie, a avut probleme cu toată lumea. Un suporter care era angajatul clubului și se ocupa de relația cu presa avea cardul la el! Iar altul, de la marketing, făcea plățile! Eu am vrut să am dublă semnătură cu ăla, dar nu s-a vrut. Au vrut semnătură separată. Și multe altele. Au scos bani cash… Unii n-au putut să intre în Consiliul Director pentru că au dosare penale. Ce vrei să-ți spun mai mult? Nu poate să scoată cazierul. Despre cine vorbim? Nu pot ei să-mi denigreze mie numele, lui Marica, lui Grigoraș. Sunt oameni foarte mici!”.

„Am demisionat când au venit la mine în birou și mi-au cerut să-l dau afară pe Grigoraș”

Invocata altercație cu Grigoraș a fost, de asemenea, dezmințită: „Grigoraș e prietenul meu cel mai bun. Nu e nimic adevărat. Au zis de Grig că l-a bătut pe unul la stadion. Cum să-l bați la stadion? Gândește-te! Cum să fie adevărat? Toate sunt niște minciuni mai mari decât ei. După ce s-a promovat, oamenii au spus că e echipa lor, că e jucăria lor și că vor să conducă pe banii altora. Voiau să aducă jucători… Nu mai dau nume de unde, cu bani la semnătură… Unul cu echipamentul, altul cu altele… Dar nu mai intru în polemici. Eu am demisionat când au venit la mine în birou și mi-au cerut să-l dau afară pe Grigoraș. Că «așa vrem noi». Eu nu pot să-l dau afară pe Grigoraș, care a promovat. Niciodată! Pentru ce? Cică nu joacă echipa! Păi, cine spune asta? Oameni din galerie? Care nu vă pricepeți la fotbal? Cum să-mi spui mie să-l dau afară pe Grigoraș? Am ținut în mine 6 luni și eu, și Akan, dar nu se mai putea. Astea sunt măgării de doi lei. Eu sunt de 20 de ani în fotbal. Nu vine unul de la Cogealac să-mi spună ce să fac și… Aici e district, crede-mă. Mie îmi place performanța. Eu n-am jucat la district. Eu am stat zi de zi lângă Grigoraș. E printre primii antrenori din țară. Eu cu Grigoraș mă cunosc din 1994. Era la echipă când am venit eu. Nu e adevărat nici că bea, că face…”.

„Are intenții foarte bune Marica. Facem un club nou, FC Farul 1920″

Acuzația că, înainte să plece, a redus contractul de închiriere a stadionului de la 6 la 3 luni a primit următorul răspuns de la Pitu: „Când am plecat… Aia a fost pentru omologare. E numai din 3 în 3 luni. N-aveam bani. Eu am zis să ajut. Unde să plătești cu 6 luni? După ce mi-am dat demisia, le-am spus să se descurce. Pe mine nu mă mai interesează”.

Adrian Pitu a confirmat, la final, că i s-a alăturat lui Marica: „E foarte bună venirea lui Marica. Are intenții foarte bune Ciprian. Facem un club nou, FC Farul 1920, stăm un an, creștem juniorii, facem terenuri… În Constanța nu e nimic acum. Vreau să luăm totul de la zero. Deocamdată, numai copii și juniori. La anul vom vedea!”.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 10 Jul. 2018, 21:10 Diverse
Pe aceeași temă