Dinamo are probleme tot mai mari cu accidentările. În pericol să termine anul fără alți doi jucători

Răzvan STÎNGĂ 28 Nov. 2022, 14:26 Liga 2
Dinamo are probleme tot mai mari cu accidentările. În pericol să termine anul fără alți doi jucători

Dinamo a pierdut teren în urma rundei a 15-a, în care a cedat, 0-1 cu Poli Iași, dar în spatele eșecului au stat, poate, și câteva absențe, două relativ importante.

Ovidiu Burcă nu a putut miza pe doi dintre oamenii în care și-a pus baza în acest sezon, portarul Filip Dujmovic și mijlocașul Dani Iglesias. E adevărat, însă, că bosniacul a ieșit din primul 11 după accidentarea lui Antonio Bordușanu, pentru că în locul lui a fost preferat Denis Oncescu, pentru a fi respectată regula ”under”.

Dinamo poate termina anul fără alți doi jucători, Filip Dujmovic și Dani Iglesias. Accidentările lor, mai grave decât se credea

Cei doi nu erau luați în calcul ca posibile absențe cu câteva zile înaintea duelului cu moldovenii, iar în cazul lui Dani Iglesias apăruseră informații că va putea juca împotriva Politehnicii Iași, după accidentarea suferită în partida amicală cu Gloria Buzău.

În acest moment, nu e sigur dacă Iglesias va putea evolua nici în confruntarea din ultima etapă a Ligii 2 din 2022, cu FC Brașov, conform Radio Dinamo 1948, dar nici utilizarea lui Filip Dujmovic nu e una sigură, el fiind cu probleme încă după partida cu CSC Dumbrăvița, din urmă cu două săptămâni, după ultima etapă premergătoare pauzei competiționale.

Portarul se confruntă cu o problemă la nivelul umerilor, iar includerea sa în lot pentru partida cu FC Brașov e, de asemenea, cu semnul întrebării. Cu toate acestea, în ultimele meciuri Dujmovic nu a mai fost utilizat. În locul lui a fost preferat Denis Oncescu, jucător care se încadrează în regula ”under” impusă la Liga 2, după ce Antonio Bordușanu s-a accidentat grav.

Burcă miza pe Bordușanu pentru respectarea regulii, dar a fost nevoit să schimbe strategia în urma accidentării pe care acesta din urmă a suferit-o luna trecută și antrenorul a făcut rocada la nivelul portarilor.

Dinamo l-a pierdut luna trecută și pe Antonio Bordușanu. Dani Iglesias și Filip Dujmovic, în pericol să rateze ultimele meciuri

Dani Iglesias (27 de ani), cu 13 meciuri în Liga 2 în acest sezon, după 15 runde, a intrat la pauza amicalului de la Buzău, cu Gloria, dar a fost înlocuit pe parcursul părții a doua, după un duel cu un adversar. La început, părea că este vorba doar de întindere și va face parte din lotul care va fi deplasat de Ovidiu Burcă la Iași.

Însă, problema sa medicală e una mai serioasă, iar din acest motiv nici nu a fost în lot pentru confruntarea din Moldova.

Filip Dujmovic (23 de ani) a venit după startul sezonului de Liga 2 la Dinamo și a prins opt meciuri până acum, în intervalul etapelor 4-11.

Dacă ei nu se vor recupera până la partida cu formația lui Dan Alexa, vor fi alte pierderi pentru Dinamo în această parte a doua a Ligii 2 din 2022, după ce Antonio Bordușanu a suferit, după cum spuneam, o accidentare foarte gravă și va sta departe de teren pentru multe luni, aproximativ jumătate de an.

Tânărul lui Dinamo s-a ales, în urmă cu o lună, cu ruptură de ligamente încrucișate și menisc.

Dinamo, 21 de puncte în 15 meciuri de Liga 2

Dinamo este pe locul 9 în Liga 2, cu 21 de puncte, la patru puncte de locul 6, FK Miercurea Ciuc, care nu a evoluat încă în etapa a 15-a. Runda următoare, a 16-a, Dinamo va întâlni FC  Brașov, în deplasare.

Pe lângă duelul din Liga 2 din 2022, cu formația lui Dan Alexa, Dinamo va evolua și în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, cu Unirea Slobozia, pe teren advers.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-catalin-hlistei-a-ingenuncheat-dinamo-in-copou-cu-un-gol-din-semifoarfeca-unul-dintre-cele-mai-frumoase-din-cariera-mea-executia-deloc-intamplatoare-nu-ma-pot-19255148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-iacob-iese-in-fata-dupa-partida-poli-iasi-dinamo-rar-am-vazut-asa-ceva-de-ce-sa-mai-vina-oamenii-la-stadion-conducatorul-dur-dupa-esecul-cainilor-19254997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-la-primul-succes-in-copou-cu-poli-iasi-chiar-sunt-nasul-lui-dinamo-am-obtinut-foarte-multe-victorii-contra-lor-antrenorul-si-a-explicat-unele-decizii-tactice-19254913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-oprit-seria-de-rezultate-pozitive-la-iasi-ovidiu-burca-sunt-suparat-nu-neaparat-ca-am-pierdut-antrenorul-s-a-iritat-cand-a-fost-intrebat-de-presiune-19254910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-cu-aer-de-prima-liga-gol-de-mondial-poli-iasi-s-a-impus-in-derby-ul-cu-dinamo-si-aproape-si-a-asigurat-locul-in-play-off-cainii-si-au-redus-sansele-la-promovare-19254857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1600-meci-important-pentru-ambele-echipe-in-vederea-calificarii-in-play-off-19254733

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Nov. 2022, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă