Steaua, achiziție a unui dinamovist, om important pentru ”câini” în special în sezonul revenirii în prima ligă

Marius ANGHEL 01 Jul. 2024, 19:00 Liga 2
Steaua, achiziție a unui dinamovist, om important pentru ”câini” în special în sezonul revenirii în prima ligă

Steaua și-a oficializat a șaptea achiziție din această vară, pentru sezonul 2024-2025 de Liga 2.

Un fotbalist aflat la final de contract cu Dinamo, Daniel Iglesias (28 de ani), a semnat pe un sezon cu marea rivală, clubul din Ghencea. Mutarea a fost anunțată în exclusivitate, în urmă cu două săptămâni, de Liga2.ro.

Daniel Iglesias, de la Dinamo la Steaua

Adversar al Stelei de trei ori în urmă cu două sezoane, în ediția 2022-2023 a Ligii 2, când era în primul an de contract cu Dinamo, Daniel Iglesias i-a atras atenția antrenorului Daniel Oprița.

Acum, despărțit de clubul cu care avea să se claseze în spatele Stelei, în vara anului 2023, dar promova în SuperLigă după barajul câștigat contra CFC Argeș, când ”câinii” profitau de faptul că ”militarii” nu au drept de promovare, a semnat un contract pe un sezon cu marea rivală.

Zeljiko Kopic a renunțat la serviciile lui Dani Iglesias, numărul 10 la Dinamo, iar Oprița l-a luat la Steaua. Spaniolul s-a întors în România și se va alătura roș-albaștrilor în cantonamentul de la Cheile Grădiștei.

”Bine ai venit, Dani Iglesias!
Clubul Steaua București anunță transferul spaniolului Dani Iglesias. În vârstă de 28 de ani, Iglesias evoluează ca și mijlocaș central și s-a format la două cluburi de renume din Spania: Deportivo la Coruna si Deportivo Alaves.
Iglesias a sosit azi-noapte în România, iar de la Aeroportul „Henri Coandă” a ajuns direct în cantonamentul formației noastre, de la Cheile Grădiștei. Mijlocașul spaniol a mai evoluat la NK Istra, HNK Rjieka, Spartak Trnava, SKF Sered și Dinamo București. În 2020, cu NK Rjieka a câștigat Cupa Croației!
Dani Iglesias a semnat un contract pe un an cu echipa roș-albastră!
Bun venit în Ghencea și cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!”, sună anunțul clubului Steaua.

Daniel Iglesias a pus umărul la promovarea celor de la Dinamo în vara trecută și a jucat mult și în prima ligă

În sezonul recent încheiat, Daniel Iglesias a jucat în 31 de meciuri din prima ligă pentru Dinamo, în doar 12 dintre ele fiind titular și de opt ori a fost înlocuit. A strâns 1427 de minute și nu a înscris niciun gol. A mai evoluat și în trei jocuri din Cupa României (234 minute), cât și în cele două partide din barajul de menținere în prima ligă contra FK Miercurea Ciuc (47 minute).

În sezonul 2022-2023, în care Dinamo s-a aflat în Liga 2, spaniolul care a mai jucat pentru Deportivo de la Coruna, Alaves, Guadalajara (toate din Spania), Istra, Rijeka (ambele din Croația) și Spartak Trnava și Sered (ambele din Slovacia), a prins 25 de partide din 29 în campionat (2032 minute), înscriind 5 goluri. A prins atunci și 3 meciuri în Cupa României (163 minute) și 2 în barajul de promovare cu CFC Argeș (180 minute), în acestea din urmă marcând o dată.

Dani Iglesias a semnat cu Steaua prin intermediul aceluiași agent care i-a dus în Ghencea și pe Kereki, Adrian Pop și Nedelea!

  • Mihai Kereki, Adrian Pop, Florin Răsdan, Rafael Munteanu, David Păcuraru și Gabriel Nedelea sunt achizițiile Stelei de până acum, din această vară. Ultimul a fost surpriza clubului la evenimentul organizat vineri într-un supermarket din Militari.

Marius ANGHEL 01 Jul. 2024, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă