Dinamo a reacționat după ce TAS a întors decizia FRF de a-i suspenda stadionul Stelei. Vlad Iacob a explicat de ce nu a contestat hotărârea federației

Robert JUGRAVU 13 Oct. 2022, 17:48 Liga 2
Dinamo a reacționat după ce TAS a întors decizia FRF de a-i suspenda stadionul Stelei. Vlad Iacob a explicat de ce nu a contestat hotărârea federației

Dinamo a reacționat, prin vocea administratorului special Vlad Iacob, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a suspendat decizia comisiilor Federației Române de Fotbal de a o trimite ”în exil” pe Steaua pentru patru meciuri pe teren propriu în urma incidentelor petrecute la derby-ul cu Dinamo de pe Arena Națională.

După acel derby, Comisia de Disciplină și Etică a FRF le-a suspendat stadionul propriu pentru patru meciuri celor de la Steaua, iar ”câinilor” pentru două partide, trimițându-le la o distanță de cel puțin 40 de kilometri de București. Steaua s-a mutat la Mioveni, iar Dinamo la Giurgiu pentru a-și ispăși sancțiunea.

Clubul din Ghencea a făcut recurs la Comisia de Recurs a FRF, însă cererea i-a fost respinsă ca nefondată, astfel că a apelat la ultima cale de atac: TAS-ul. Primul verdict al Tribunalului din Elveția a fost suspendarea deciziei FRF până la soluționarea pe fond a apelului trupei ”militare”.

Vlad Iacob a explicat de ce Dinamo nu a contestat sancțiunea primită după derby-ul cu Steaua

Administratorul special Vlad Iacob a explicat de ce Dinamo nu a ales să procedeze la fel ca marea rivală.

Motivul ”câinilor” este relativ simplu. Chiar dacă ar fi obținut suspendarea sancțiunii, Dinamo nu are în acest moment nicio variantă bună de a juca în București sau în Ilfov, astfel că arena din Giurgiu, unde a evoluat ”acasă” cu Unirea Slobozia (scor 1-0) și unde urmează să o întâlnească sâmbătă pe Ripensia, este cea mai convenabilă pentru Ovidiu Burcă și jucători.

”Steaua nu a câștigat la TAS. Steaua a obținut o suspendare provizorie a deciziei FRF. Decizia finală a TAS va urma.
Dinamo nu a contestat decizia la TAS pentru că, din păcate, clubul nostru nu are o soluție bună de stadion pe care să evolueze în București sau Ilfov”, le-a transmis Vlad Iacob suporterilor ”câinilor”, prin intermediul unui comentariu pe grupul Radio Dinamo 1948.

Dinamo are 10 puncte acumulate în nouă meciuri și se află pe locul 14 în Liga 2. Steaua are 20 de puncte și se află pe prima poziție a clasamentului.

Robert JUGRAVU 13 Oct. 2022, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă