Ripensia speră la puncte în meciul cu Dinamo: ”Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci.” Timișorenilor le convine că joacă la Giurgiu

Anda DELIU 13 Oct. 2022, 15:35 Liga 2
Ripensia speră la puncte în meciul cu Dinamo: ”Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci.” Timișorenilor le convine că joacă la Giurgiu

Ripensia va juca sâmbătă, 15 octombrie, pentru a doua oară în istoria sa cu Dinamo, după ce cele două echipe s-au mai întâlnit o dată anul trecut, tot în toamnă, în 16-imile Cupei României, când timișorenii erau în Liga 2, iar bucureștenii se aflau în Liga 1.

Antrenorul principal din acte al Ripensiei, Roberto Ivan, spune că jucătorii săi nu pornesc cu prima șansă în acest meci, dar se bucură că la Giurgiu, unde organizează Dinamo partida, terenul este bun.

Ripensiștii vor puncte, dar nu se consideră favoriți cu Dinamo

Ripensia nu a scăpat de problemele de lot, căci Fridrich e suspendat, iar Ene și Piftor sunt tot incerți.

Roberto Ivan spune că intenția bănățenilor este să obțină puncte din această deplasare, dar nu se consideră favoriți. ”Bineînțeles că întâlnim o echipă cu o tradiție în fotbalul românesc. Sigur că suporterii dinamoviști regretă situația în care se află clubul lor, dar pe noi nu ne interesează lucrul acesta. Noi mergem acolo să încercăm să luăm cele trei puncte. Nu cred că pornim cu prima șansă în niciun meci”, a declarat Ivan.

Se bucură că vor juca la Giurgiu

Pe bună dreptate, ripensiștii sunt încă ”traumatizați” de terenul execrabil pe care au jucat la Dumbrăvița, în etapa a 8-a, și spun că e bine că vor juca cu Dinamo pe arena din Giurgiu.

”Din câte am înțeles, suprafața de joc este foarte bună, deci din punctul acesta de vedere suntem mulțumitiți, comparativ cu ce am găsit la Dumbrăvița. Faptul că mai facem încă 60 de kilometri de la București până la Giurgiu nu e o pierdere așa de mare”, a punctat antrenorul principal din acte al Ripensiei, nu însă și cel care are cel mai important cuvânt din stafful tehnic.

După suspendarea primită în urma derby-ului cu Steaua, Dinamo își desfășoară al doilea meci, și ultimul, la o distanță considerabilă față de București (Arena Națională) sau Ilfov (Clinceni), unde a jucat acasă în acest debut de sezon.

Ripensia și Dinamo, în partea a doua a clasamentului Ligii 2

Ripensia vine după o victorie importantă, 3-1 acasă cu Poli Iași, dar e tot pe ultimele locuri în Liga 2, la jumătatea sezonului regular.

Ivan recunoaște că situația e puțin stresantă. ”Este, dar mai sunt destule etape. Și sistemul actual, în care se desfășoară competiția îți poate oferi și situații în care să stai mai mult într-o zonă comparativ cu alta, sau să ai un program mai bun decât alții și așa mai departe. Nu este fair, părerea mea”, a mai adăugat Roberto Ivan.

În jocurile din deplasare din acest sezon, Ripensia are doar un punct strâns din 15 posibile. A pierdut la Gloria Buzău (0-1), FC Brașov (0-1), CSM Slatina (0-3) și CSC Dumbrăvița (0-1) și a remizat la Minaur Baia Mare (1-1).

Cu 8 puncte acumulate în nouă etape, Ripensia e pe locul 17 în clasamentul Ligii 2. În schimb, Dinamo stă ceva mai bine, cu 10 puncte, pe poziția a 14-a. Meciul de la Giurgiu are loc sâmbătă, de la ora 12:00, în etapa a 10-a.

  • În primul lor meci direct, Dinamo a trecut cu 1-0 de Ripensia, pe ”Dan Păltinișanu”, la 23 septembrie 2021, în cadrul 16-imilor Cupei României, prin golul lui Cosmin Matei marcat în minutul 36. Dinamo evolua atunci în Liga 1.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistul-care-l-incanta-pe-ovidiu-burca-dupa-noua-etape-de-liga-2-si-poate-deveni-pion-de-baza-pe-termen-lung-se-pregateste-foarte-bine-face-faza-defensiva-foarte-bine-de-ce-nu-19249038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-cel-mai-bun-meci-al-sezonului-a-zdrobit-poli-iasi-iulian-muntean-a-fost-abnegatie-in-teren-respectat-aproape-tot-ce-li-s-a-cerut-19248757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-i-l-a-suflat-ripensiei-pe-patrick-popescu-jucatorul-cu-care-s-a-reziliat-contractul-si-fostul-international-numit-secund-in-stafful-lui-benga-19248695

Anda DELIU 13 Oct. 2022, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă